Αυτό δεν είναι ένα ακόμα εποχικό wine bar, από αυτά που ανοίγουν στα νησιά, στοχεύοντας στους τουρίστες. Ο Dr. Wine, κατά κόσμο Γιώργος Βάλβης, από το 2016 βρίσκεται συνέχεια στην παραλιακή λεωφόρο της Ερμούπολης, υπηρετώντας με αφοσίωση την μεγάλη του αγάπη, το κρασί.

Χώρος: Μικρός χώρος εσωτερικά, με λιτή αλλά καλόγουστη διακόσμηση. Τα τραπεζάκια έξω, προσφέρουν εξαιρετική θέα στο λιμάνι αλλά και στην «περατζάδα» του παραλιακού δρόμου. Στα θετικά οι πολύ καλές μουσικές επιλογές.

Τι θα πιούμε; Ενδιαφέρον κατάλογος κρασιών, που εστιάζει κυρίως στον ελληνικό αμπελώνα και μάλιστα σε λιγότερο γνωστούς, κάποτε και άγνωστους, παραγωγούς. Οι τιμές στα μπουκάλια ξεκινούν από τα 14 ευρώ, ενώ σχεδόν όλες οι φιάλες είναι διαθέσιμες και σε ποτήρι, σε τιμές που ξεκινούν από τα 4 ευρώ. Βέβαια, οι πραγματικοί «θησαυροί» του Dr. Wine κρύβονται στον συντηρητή πίσω από την μπάρα, όπου με την καθοδήγηση του Γιώργου Βάλβη θα ανακαλύψει κανείς μερικές από τις πιο ξεχωριστές ετικέτες του ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα.

Θα φάμε τίποτα; Ασυνήθιστα πολλές, για wine bar, αξιοπρεπώς εκτελεσμένες, προτάσεις φαγητού, που δεν αφήνουν κανένα παραπονεμένο: από τη μις Δίαιτα μέχρι τον ρέκτη των τοπικών γεύσεων. Εμείς πάντως αγαπάμε ιδιαίτερα τα ριζότι και τα ζυμαρικά του.

Τελικά να πάμε ή όχι; Αν για οποιονδήποτε λόγο βρεθείτε στην Ερμούπολη, θα ήταν παράλειψη να μην περάσετε έστω για ένα ποτήρι κρασί.

Αν βάζαμε βαθμό; 8,5/10

info
Ακτή Παπάγου 2, Ερμούπολη, Σύρος, τηλ. 22810 87531. Ανοιχτό καθημερινά από τις 18:00. Δέχεται κρατήσεις.