Είναι από αυτά που σε κάνουν να κοντοσταθείς έτσι όπως περνάς οδηγώντας σε έναν απλό, επαρχιακό δρόμο από τον Άγιο Ηλία προς το Κατάκολο Ηλείας ή ακόμα και να κάνεις αναστροφή για να διαπιστώσεις αν όντως είδες καλά. Με το που αντικρίζεις την ταμπέλα με το motto «Fotis, Eat and sleep like home» και στη συνέχεια το μαγαζί νομίζεις ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού.

Σε γκρι τόνους, με όμορφα διακοσμητικά στοιχεία που παντρεύουν το παραδοσιακό με το μοντέρνο -ωραία ιδέα οι κουρελούδες που έχουν γίνει μαξιλάρια και τα κοφίνια φωτιστικά- η ταβέρνα ξεκίνησε πριν από 37 χρόνια και είναι σημείο αναφοράς στην περιοχή. Φέτος, όμως, ανακαινίστηκε πλήρως και έγινε αγνώριστη. Απ’ ότι έμαθα για την ωραία αυτή μεταμόρφωση ευθύνεται η εταιρία SAINT OF ATHENS, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα χώρο που, όχι μόνο σε τραβάει να επισκεφτείς, αλλά σε χαλαρώνει και σε κρατάει. Αν δεν είσαι βέβαια από την περιοχή θα σταματήσεις μόνο και μόνο γι’ αυτό. Γιατί που να ξέρεις ότι η ταβέρνα έχει παράδοση στο κρέας και ότι εδώ θα φας τα καλύτερα σουβλάκια από ντόπιο χοιρινό, τις πιο αληθινές τηγανητές πατάτες, κομμένες στο χέρι εκείνη τη στιγμή και την πιο νόστιμη χωριάτικη με ντομάτες που μυρίζουν καλοκαίρι…

Πολλοί έρχονται εδώ βέβαια και για το «μπιφτέκι της Άννας», που γίνεται και απίθανο μπέργκερ ή για κάτι διαφορετικό, μιας και φέτος προστέθηκαν στο μενού και άλλου τύπου γεύσεις, όπως τα τρίγωνα πιτάκια με σπανάκι και κινόα ή οι ουζοκεφτέδες σε κρούστα αρωματικών βοτάνων, που δένουν τέλεια με σος γιαουρτιού. Καθημερινά έχει και μαγειρευτά πιάτα ημέρας, όπως και κάποια πιάτα με θαλασσινά και ψάρι, ενώ κάθε Σάββατο έχει και γουρουνοπούλα σούβλας.

Γενικότερα στον Φώτη, όλη η ατμόσφαιρα θυμίζει ένα χαλαρό σαλόνι, στο οποίο ανταμώνουν φίλοι και συγγενείς -χαρακτηριστική η εσωτερική αίθουσα με το σαλονάκι γύρω από το τζάκι και τις παλιές φωτογραφίες στον τοίχο. Αν, ωστόσο, παραχαλαρώσετε και δεν θέλετε να φύγετε, μην ανησυχείτε, ακρβώς πάνω από το εστιατόριο υπάρχουν 6 δωμάτια, που θα σας κάνουν να νιώσετε πραγματικά στο σπίτι σας!

info
Fotis, Eat and Sleep like home, Καλακαίϊκα – Σκαφιδιά Ηλείας, τηλ. 2621 054545.