Ένα ευφάνταστο μενού με βάση τη μεσογειακή κουζίνα θα βρείτε στο εστιατόριο GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Σε αυτό συμπράττουν ο βραβευμένος Executive Chef, Αστέριος Κουστούδης και ο δημιουργικός Chef de Cuisine Νίκος Μαυρόκωστας.

Κύριο μέλημα των επιλογών και της φιλοσοφίας του μενού στο GB Roof Garden είναι η υψηλή γαστρονομία και οι φρέσκες εποχιακές πρώτες ύλες. Οι ταλαντούχοι σεφ του εστιατορίου εκμεταλλεύονται με δημιουργικό τρόπο τους θησαυρούς της ελληνικής γης και θάλασσας, με απόλυτο σεβασμό την εντοπιότητα και την εποχικότητα. Το μενού στηρίζει και αναδεικνύει τους Έλληνες παραγωγούς, δίνοντας έμφαση στα βιολογικά εγχώρια προϊόντα.

Κάποια από τα εγχώρια προϊόντα που πρωταγωνιστούν στα πιάτα του μενού του GB Roof Garden είναι τα εξής: καπνιστό χέλι Άρτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, βουβαλίσια Burrata Κερκίνης, άγρια τρούφα Ορεινής Αρκαδίας, παραδοσιακά ζυμαρικά Τριπόλεως, αυτόχθων Ελληνικός μαύρος χοίρος, αρνί Σαρακατσάνικο αλλά και ελληνικό μοσχάρι βιολογικής εκτροφής. Παράλληλα, οι συνταγές του μενού με φρέσκα και μαριναρισμένα ψάρια αλλάζουν καθημερινά σύμφωνα με την ψαριά της ημέρας.

Πρόκειται για μια μικρή προσπάθεια ενίσχυσης του οράματος για ανάπτυξη της βιώσιμης γαστρονομίας στη χώρα μας αναδεικνύοντας την εντοπιότητα, την εποχικότητα των πρώτων υλών και τις αρχές της αειφορίας μέσα από τη δημιουργική γαστρονομία.

Δείτε επίσης:
Wine Spectator 2019: Best of Award of Excellence για τα GB Roof Garden και Tudor Hall

Ανοίγει και πάλι το Roof Garden της Μεγάλης Βρεταννίας

Την κάναμε «ταράτσα». 13 roof gardens για δείπνο με θέα