Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, το Manouka μάς ταξιδεύει στην Κρήτη για λίγες μέρες, από τις 13 έως και τις 17 Απριλίου.

Το γαστρονομικό αυτό ταξίδι εντάσσεται στη φιλοσοφία του μαγαζιού που στηρίζεται στις γευστικές παραδόσεις της χώρας μας, δημιουργώντας μικρά γευστικά φεστιβάλ βασισμένα σε τοπικές κουζίνες και γευστικές μνήμες από όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο γαστρονομικό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στην κουζίνα της Δράμας. Το δεύτερο, το τρέχον δηλαδή είναι αυτό που θα δίνει ραντεβού με έναν απαιτητικό γευστικό προορισμό όπως η Κρήτη. Οι κρητικές συνταγές εμπνέονται από τα καλούδια της γης και είναι σχεδιασμένες για μοίρασμα, παρέα και απόλαυση. Γι, αυτό, η ομάδα του Manouka έχει δημιουργήσει ένα ειδικό μενού που αποπνέει από την αρχή μέχρι το τέλος κρητική παράδοση και δίνει έμφαση σε εμβληματικά πιάτα, τα οποία παντρεύονται αριστοτεχνικά με επιλεγμένα κρητικά κρασιά και cocktails, κάνοντας την συνολική εμπειρία ακόμα πιο μοναδική.

Πλούσια σαλάτα με σταμναγκάθι και απάκι, λεπτή τραγανή και Σφακιανή πίτα με μυζήθρα, ζυγούρι που λιώνει στο στόμα με χειροποίητα σκιουφιχτά, στακοβούτυρο και μπόλικο τριμμένο ανθότυρο και φινάλε με κρητικά κουμπάνια την πιο ωραία εκδοχή των λουκουμάδων. Το κάθε πιάτο συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό ποτήρι κρασί, που «παντρέυεται» αρμονικά με τη γευστική πρόταση.

H υποδοχή του κόσμου γίνεται με ένα ποτήρι τσικουδιά στο χέρι.

Δείτε το κρητικό μενού ( 50 ευρώ το άτομο)

– Σφακιανή πίτα με ντόπια μυζήθρα και μέλι παρέα με το κρασί Codex του Κτήματος Ζαχαριουδάκη από Μοσχάτο Σπίνας και Ασύρτικο

– Σαλάτα με τρυφερό σταμναγκάθι και απάκι παρέα με το κρασί White Diva, του οινοποιείου Κλάδος από Βιδιανό

– Ζυγούρι με σκιουφιχτά και τριμμένο ανθότυρο παρέα με το κρασί Hestia της Ιδαίας Οινοποιητικής από Μανδηλάρι

– Κρητικά κουμπάνια παρέα με ένα cocktail έκπληξη από κρητική τσικουδιά, γλυκό κρασί λιάτικο Silva Daskalaki, σιρόπι κανέλας, λάιμ bitter πορτοκάλι και δαμάσκηνο.

info
Manouka, Ερμού 46, 7 όροφος ξενοδοχείο Utopia
Για τις κρατήσεις καλέστε στο τηλέφωνο 2103241814