Πιάτα-τηγάνια γεμάτα με θαλασσινά και ψαρικά συνδυάζονται με χαλαρή ατμόσφαιρα και άψογο σέρβις. Η νέα πρόταση φαγητού από τη Γλυφάδα έρχεται από το εξωτερικό και ακούει στο όνομα Ocean Basket.

Είναι μέλος της ομώνυμης διεθνούς αλυσίδας εστιατορίων, που διατηρεί καταστήματα στην Αφρική, στο Ντουμπάι και στην Κύπρο και κατάφερε μέσα σε ελάχιστο διάστημα να κερδίσει τις προτιμήσεις νοτίων και όχι μόνο.

3 Way calamari_DE_LR

Από τη μία οι ιδιαίτερα χορταστικές μερίδες του κι από την άλλη η casual ατμόσφαιρα και οι προσιτές τιμές, το Ocean Basket είναι ένας καλός λόγος για να επισκεφτούμε τη Γλυφάδα. Ας μπούμε στο ψητό (ψαράκι) όμως.

Cod & Chips_DE_LR

Οι γαρίδες είναι σίγουρα οι σπεσιαλιτέ τους. Τις βρίσκουμε σε 4 μεγέθη που οι ίδιοι έχουν ονομάσει Prince, Princess, Queens και Kings και για την ευκολία μας φτάνουν στο τραπέζι χαραγμένες στην μία πλευρά, έτσι το καθάρισμα τους γίνεται παιχνιδάκι. Μας άρεσε επίσης το καλαμαράκι σχάρας, ενώ το μενού εμπλουτίζεται καθημερινά με ψάρι ημέρας, φιλέτο σολομού, μπακαλιάρο και φρέσκα στρείδια και μύδια. Πολύ καλό και το σούσι τους.

Princess platter Cyprus_DE_LR

Όλα σερβίρονται σε πιατέλες για 2, 3 ή 4 άτομα, αλλά και σε ατομικά τηγανάκια όπου μπορούμε να απολαύσουμε είτε ένα θαλασσινό είτε συνδυασμό θαλασσινών, συνοδευμένο με πατάτες, ρύζι ή λαχανικά (θα λατρέψετε τις πιατέλες που συνδυάζουν διαφορετικά θαλασσινά). Στο Ocean Basket βρίσκουμε και μία ενδιαφέρουσα λίστα ελληνικών και νοτιοαφρικάνικων, λευκών και κόκκινων κρασιών.

Όσο για το χώρο; Το Ocean Basket έχει βρει λιμάνι στο κέντρο της Γλυφάδας σε ένα πολύ φωτεινό χώρο με μεγάλη αυλή μπροστά, που μπορεί να μην ενδείκνυται για τον χειμώνα αλλά το καλοκαίρι θα γίνει περιζήτητη.

IMG_4844

Πώς ξεκίνησαν τα Ocean Basket;
Τα εστιατόρια θαλασσινών Ocean Basket ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια από δύο Έλληνες της Νοτίου Αφρικής, τους αδελφούς Λαζαρίδη οι οποίοι αποφάσισαν να… βουτήξουν ένα καλάθι στα πεντακάθαρα νερά του ωκεανού και να το ανασύρουν γεμάτο θαλασσινά. Δημιούργησαν λοιπόν, το εστιατόριο θαλασσινών Ocean Basket, που έφερε μια νέα φιλοσοφία από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Η συνταγή της επιτυχίας τους; Τα καλύτερα θαλασσινά του κόσμου, σερβιρισμένα ζεστά σε τεράστιες μερίδες, αλλά σε προσιτές τιμές. Σήμερα τα Ocean Basket αριθμούν περισσότερα από 160 εστιατόρια στη Νότια Αφρική και έχουν επεκταθεί διεθνώς, με εστιατόρια στον Μαυρίκιο, στο Ντουμπάι, την Κύπρο και πλέον και στην Ελλάδα.

info
Ocean Basket, Λαζαράκη 61 & Πανδώρας, Γλυφάδα, τηλ. 210 8983183. Περισσότερα: www.oceanbasket.com