Η Κρήτη είναι ο επόμενος σταθμός του φεστιβάλ γεύσεων που εγκαινίασε το εστιατόριο του 6ου ορόφου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με τον σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη να εκπροσωπεί τη γενέτειρά του.

Το «φεστιβάλ γεύσεων» που συνεχίζεται με στόχο την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης, την Τρίτη 28 Απριλίου φιλοξενεί γεύσεις με την υπογραφή του κοσμογυρισμένου Χανιώτη σεφ.

Με θητεία σε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, ο σεφ θα συνεργαστεί με την ομάδα του Hytra για να αξιοποιήσει με το δικό του μοναδικό τρόπο προϊόντα της κρητικής γης και όχι μόνο. Έμπνευσή του οι αγαπημένες πρώτες ύλες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τις οποίες αξιοποιεί πάντα με σεβασμό.

xtapodi-stylianoudakis1
Ένα από τα εμβληματικά πιάτα του σεφ, το χταπόδι με τσακιστές ελιές
Φωτογραφία: Athens Art Studio

Το θεματικό δείπνο της Τρίτης ξεκινά με σνακ όπως βουτυράτη κρητική γραβιέρα σε μορφή πέτρας, που συνδυάζεται με τη γήινη γεύση της τρούφας, ντοματοκεφτέδες Χανίων και αβγό με στάκα από τα Σφακιά. Σειρά έχουν πιάτα όπως χταπόδι με τσακιστές ελιές, κρητικό βιολογικό χοιρινό, μπαρμπούνι με αγκινάρες σε 2 υφές και αρνάκι γλασαρισμένο με πετιμέζι συνδυασμένο με πατάτες κονφί. Το γεύμα κλείνει με παραδοσιακό κρητικό μπακλαβά (γαστρίν) ενώ το μενού συνοδεύουν τα οργανικά κρασιά του Κτήματος Πατεριανάκη.

info
Τιμή μενού με κρασί/ άτομο: 55 ευρώ
Hytra, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 6ος όροφος,
Συγγρού 107, Αθήνα, τηλ. 210 3316767