Σιγομουρμουρίζοντας «Ούζο όταν πεις γίνεσαι ευθύς», το γνωστό άσμα της αγαπημένης Χαρούλας, τράβηξα για βόρεια. Για το Ούζομπαρ. Μου είπαν ότι ανανεώθηκε, ότι έβαλε καινούρια πιάτα, επιμελημένα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη. Άρα είχα έναν λόγο παραπάνω να «ξενιτευτώ»…

ΡΙΖΟΤΟ-ΜΕ-ΜΕΛΑΝΙ-ΣΟΥΠΙΑΣ-ΚΑΙ-ΧΥΜΟ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ-1

Αυτό που θαυμάζω στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι η μεγάλη ανοιχτή κουζίνα του, που είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος του. Και χαίρομαι που δεν το αλλάξαν. Όπως δεν άλλαξαν και τον μαυροπίνακα, μπαίνοντας, που αναγράφονται οι προτάσεις της ημέρας ούτε και τη ραφιέρα, που απλώνεται επιβλητικά στον ένα τοίχο με πολλά αποστάγματα (τσίπουρο και ούζο φυσικά). Απ’ ότι φαίνεται οι αλλαγές που μου είπαν ότι έκαναν επικεντρώνονται στο μενού.

1ΤΑΡΑΜΑΣ-ΛΕΥΚΟΣ-1

Αφού κάθισα σε ένα από τα τραπέζια δίπλα στην κουζίνα -για εύκολη πρόσβαση- άρχισα να ζητάω τους θαλασσομεζέδες μου. Η βελούδινη ταραμοσαλάτα μαζί με την ρεγκοσαλάτα με ολόκληρα κομμάτια ρέγκας (από τα καλύτερα πιάτα του ανανεωμένου καταλόγου) μέσα έπαιξαν για αρχή με τη συνοδεία μιας πατατοσαλάτας με wasabi, ξινόμηλο (ωραίος δροσερός συνδυασμός) και κομμάτια από καπνιστό χέλι Μεσολογγίου.

1ΜΥΔΙΑ-ΑΧΝΙΣΤΑ-SPICY-ΤΗΣ-ΜΥΡΣΙΝΗΣ-1

Τα αβγά από βιολογικό λαυράκι με στακοβούτυρο, καθώς και η σουπιά μαγειρεμένη στο μελάνι της με κυδωνάτες ζουμερές τηγανητές πατάτες τραβούσαν το ούζο σαν μαγνήτης. Τα «μεθυσμένα» με μοσχάτο χτένια και το «γλυκύτατο» χταπόδι με πετιμέζι και πουρέ φινόκιου ήρθαν σε μια ωραία γευστική αντίθεση με τα καβούρια στην πικάντική και ιδανική για βούτες σάλτσα και τα αχνιστά μύδια με φέτα και μπόλικο μπούκοβο που πέταγαν φωτιές. Όσο για το φρεσκότατο λαυράκι και την τσιπούρα (έμαθα ότι τα προμηθεύονται από την εταιρία Bio’s που εκτρέφει τα ψάρια σε φυσικό περιβάλλον, όχι σε κλουβιά ούτε με αντιβιοτικά, στα Στύρα Ευβοίας) πάνω σε τσιγαριαστά χόρτα, δεν έχω λόγια να πω μιας και στο πιάτο δεν έμεινε μπουκιά.

1ΣΟΥΠΙΕΣ-ΜΕ-ΤΟ-ΜΕΛΑΝΙ-ΤΟΥΣ-1

Το νέο μενού που έχει ετοιμάσει η Μυρσίνη έχει πολλές αναφορές στην κρητική κουζίνα -την οποία γνωρίζει πολύ καλά-, δεν ξεφεύγει από την φιλοσοφία του μαγαζιού και σηκώνει πολλά, μα πολλά, ποτήρια ούζο.

info
Αγ. Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, τηλ. 2106300026. Κόστος: 25 – 35 ευρώ/άτομο. Ανοιχτά κάθε μέρα, μεσημέρι – βράδυ.