Ένα από τα πλέον δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας βρίσκει στέγη στον τροπικό μοντερνισμό του βραβευμένου Olea All Suite Hotel της Ζακύνθου.

Παίρνοντας το όνομά του από το μεγαλύτερο ωκεανό στον πλανήτη που αγγίζει τις ακτές του Περού και της Ιαπωνίας, τον Ειρηνικό, το νέο γαστρονομικό project του Olea σε συνεργασία με το αθηναϊκό Nikkei παντρεύει τις ιαπωνικές μαγειρικές τεχνικές με τα υλικά της περουβιανής γης. Όπως ο Ειρηνικός ωκεανός συνδέει την Ιαπωνία με το Περού, έτσι ακριβώς και η κουζίνα του Pacifico συνδυάζει τις δύο μαγειρικές κουλτούρες.

Το concept είναι χαλαρό προσεγγίζοντας το φαγητό με μια family style φιλοσοφία: όλα τα πιάτα σερβίρονται στη μέση του τραπεζιού με σκοπό να μοιραστούν με όλους. Το μενού επιμελείται ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής περιλαμβάνει πιάτα όπως tuna rolls με kizame wasabi και chili bean sauce, nigiri croaker με τηγανητή κινόα και πιπεριά amarillo, sushi rice tacos με χταπόδι, chorizo, ρέβα και τσαλάκα κ.ά

Το pairing του φαγητού με cocktail είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Pacifico, καθώς η bar manager Μαίρη Ταλαιπώρου και ο bar consultant Σπύρος Κέρκυρας δούλεψαν πάνω στην cocktail list, εναρμονίζοντας την απόλυτα με το μενού της κουζίνας. Τα ξεχωριστά cocktail offerings του Pacifico κινούνται κυρίως σε γλυκόξινους τόνους. “Renacimiento de ojos de brujas” (μια παραλλαγή του Bloody Mary με ξίδι από βερίκοκα ούμε, κρέμα ρυζιού amazake, καλαμπόκι cancha και ένα reduction από ξίδι σύκου), “Yuzu sour” που συνοδεύει ιδανικά τα ceviche του μενού είναι μερικές από τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τους.