Έπειτα από μια πολύμηνη απουσία όλων μας από τα αγαπημένα μας εστιατόρια, ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξαναβγούμε έξω και να απολαύσουμε γεύσεις και μυρωδιές της πόλης. Για την πρώτη μου έξοδο, λοιπόν, επέλεξα το ταϊλανδέζικο PatPong, που πρωτογνωρίσαμε πριν από 2-3 χρόνια, στο Κολωνάκι, στην οδό Λεβέντη. Εδώ και ενάμιση μήνα, που λειτουργούν τα εστιατόρια, το PatPong μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση, στο Μοναστηράκι, επί της οδού Αθηναίδος και αν εξαιρέσουμε το σημείο, που είναι αρκετά φασαριόζικο -πλην όμως βολικό για όσους κινούνται στο Κέντρο- οι γεύσεις με ενθουσίασαν!

Ο νέος χώρος, που στεγάζει το εστιατόριο, είναι στην ουσία το ισόγειο του ξενοδοχείου του Ομίλου Μωράκη ΝΟΜΑ. Με δύο επιτυχημένες σεζόν ως παρακαταθήκη και τον έμπειρο σεφ από το Nikkei Σπύρο Μαυροειδή να κρατά τη μπαγκέτα του συντονισμού και της επιμέλειας του μενού του, το PatPong είναι γευστικός προορισμός. Στο μενού θα βρείτε πιάτα από το κλασικό ρεπερτόριο της ταϊλανδέζικης κουζίνας σε απροσδόκητους συνδυασμούς γεύσεων, υφών και αρωμάτων, άρτια εκτελεσμένες από τη σεφ Κατερίνα Λόζου.

Το γευσιγνωστικό ταξίδι ξεκινά με σούπες, σαλάτες και Buddha Bowls, ενώ οι προτάσεις σε noodles αποτελούν σταθερή επιλογή για τους φαν της ασιατικής κουζίνας. Μου άρεσε πολύ το Yam Miang Buddha Bowl με κινόα, φαγόπυρο, πράσινο τσάι, ροζ γκρέιπφρουτ και αποξηραμένη καρύδα και η Τhai Beans Salad Tum με πράσινα φασόλια, fish sauce, μείγμα τσίλι, φύλλα δυόσμου και φουντούκι. Τα πιάτα ήταν δροσερά, καυτερά «τόσο όσο» ήθελα και πολύ αρωματικά. Η ίδια αίσθηση φρεσκάδας κυριαρχούσε και στα επόμενα πιάτα. Βοηθούσε και η ύπαρξη του κόλιανδρου στα περισσότερα πιάτα φυσικά!

Από τα τρία Bao Buns, που υπάρχουν στον κατάλογο, δοκίμασα τα δύο, και ήταν εξίσου νόστιμα, ανάλαφρα και ενδιαφέροντα. Τόσο αυτό που είχε σαν κύριο υλικό τη μαριναρισμένη χοιρινή πανσέτα, όσο και το άλλο με τη γαρίδα tempura και τα αυγά χελιδονόψαρου είχαν ολόφρεσκα λαχανικά, κόλιανδρο και υπέροχες σάλτσες. Η συνέχεια δόθηκε με τα καταπληκτικά Mushroom Dumplings, ένα vegan πιάτο με μανιτάρια, πιπεριές τσίλι, τζίντζερ, σκόρδο, κρεμμύδι φρέσκο, kaffir λάιμ και κρέμα καρύδας, που είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει σε τέτοιου είδους κουζίνα.

Στο ανανεωμένο μενού του PatPong τα curry παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, με επιλογές σε μοσχάρι, κοτόπουλο, πάπια και μανιτάρια, ενώ εννέα πιάτα από την κατηγορία ‘’to-share’’ προτείνονται για μοίρασμα μεταξύ της παρέας. Δοκιμάστε τα Khao Soi Rock Shrimp με αέρινες γαρίδες tempura, khao soi mayo και πίκλα φύλλων μουστάρδας και το best-seller Hot Thai Fried Chicken με κοτόπουλο μπούτι, kaffir λάιμ, oyster & fish sauce, πιπεριές τσίλι και λάιμ. Eγώ ωστόσο, λάτρεψα το Thai Green Curry με μοσχαράκι, μελιτζάνα, φύλλα βασιλικού, πράσινο curry και γάλα καρύδας. Όλα τα πιάτα curry συνοδεύονται με ρύζι ή noodles. Το απλό, αλλά αρωματικό, Jasmine Rice είναι πράγματι το ιδανικό συνοδευτικό.

Ασφαλώς, εδώ θα βρείτε και το χαρακτηριστικό πιάτο Pad Thai, φτιαγμένο από τα αγαπημένα μας noodles ρυζιού, συνδυασμένα με λαχανικά, ξηρούς καρπούς, super-foods και κοτόπουλο ή γαρίδες. Και σκέτο βέβαια να μείνει μόνο με τα λαχανικά αυτό το πιάτο, δηλαδή στη vegan εκδοχή του, είναι από τα πιο δημοφιλή του καταλόγου.

Η έξοδός μου στο PatPong δεν θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα. Η ευγενέστατη Φωτεινή, η ψυχή του μαγαζιού, μας πρόσφερε ένα Fresh Coconut dessert, ένα υπέροχο παγωτό καρύδας, που σερβίρεται μέσα σε μια ολόφρεσκη καρύδα (ναι με τα κομματάκια της) και που εκτός από καρύδα, περιέχει φυστικοβούτυρο, καραμελωμένα φυστίκια και lychee!

Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ θέλει μερικές προσθήκες για να είναι το ίδιο δυνατός με το φαγητό και τις ωραίες γεύσεις που δοκιμάσαμε. Άλλωστε η ταϊλανδέζικη είναι μια κουζίνα που τραβάει το κοκτέιλ και μπορεί να γίνει ακόμα πιο θελκτική. Ωστόσο, η έξοδος στο PatPong ήταν μια ευχάριστη γευστική εμπειρία.

info
Αθηναΐδος 11, τηλ. 2103315381. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Πέμπτη και Κυριακή 17:00 – 23:00, Παρασκευή & Σάββατο 14:00 – 23:00.

Δείτε επίσης:

Τηγανητό ρύζι. Το καλύτερο συνοδευτικό

Η κουλτούρα της ταϊλανδέζικης κουζίνας

Ταϊλάνδη, η πιο καυτερή από όλες τις κουζίνες της Ασίας