Οι θησαυροί της ροδιάς. Ενας καρπός με θαυμαστά θρεπτικά οφέλη. Από τον Βόλο, το εργαστήρι εξαιρετικών καλλιεργητικών πρακτικών Θαύμασιο Ρόδι συστήνει τα προϊόντα Liquid Ruby.

Ένα δέντρο με γερές ρίζες και θαυμαστό καρπό. Όσοι οι σπόροι του ροδιού τόσα -ίσως και περισσότερα- και τα δώρα που προσφέρει στην υγεία και ευεξία του οργανισμού μας. Ο Σωτήρης Χατζής, εμπνευστής και δημιουργός του εργαστηρίου ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΡΟΔΙ, μας μυεί στην οικολογική συνείδηση και στην ιδιαίτερη φιλοσοφία της επιχείρησής του που, πλέον, γνωρίζει μεγάλη απήχηση και εκτός συνόρων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και για τα πρώτα επτά χρόνια ασχολήθηκε με την καλλιέργεια των δέντρων. Από το 2019 ξεκίνησε και η παραγωγή των προϊόντων του ροδιού.

Με έδρα το Αϊδίνι Μαγνησίας, που απέχει 30 χλμ. από τον Βόλο, όπου βρίσκονται ο οπωρώνας και οι εγκαταστάσεις, ιδού το σκεπτικό πίσω από το επιτυχημένο εγχείρημα: «Το διατροφικό και γευστικό αποτέλεσμα που προκύπτει από την καλλιέργεια και μεταποίηση του ροδιού είναι εξαιρετικό.Όροι όπως “αειφορία, αυτάρκεια, περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ευφορία” αποτελούν τον οδικό χάρτη της καθημερινής ατζέντας μας. Η στάση αυτή αντανακλάται στην καλλιεργητική φιλοσοφία μας, που συνοψίζεται στη θεραπεία του εδάφους του οπωρώνα. Ουσιαστικά, η φροντίδα μας δεν εστιάζει στην καλλιέργεια των δέντρων, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό, στον βαθμό που για τον σκοπό αυτό δεν χρησιμοποιούμε καθόλου θρεπτικά ή φυτοπροστατευτικά προϊόντα. Αντ’ αυτού, μας ενδιαφέρει να διατηρούμε σε εξαιρετική κατάσταση την υγεία του εδάφους, που προϋποθέτει αλλά και αντανακλά συνάμα τη συνολική ενέργεια και ισορροπία του μικροοικοσυστήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και εξηγεί: «Έχουμε αναπτύξει ένα αποκλειστικό πρωτόκολλο καλλιέργειας ωφέλιμων μικροοργανισμών -ευρύτερα γνωστών με τον όρο “προβιοτικά”- πάνω στη χρήση των οποίων έχουμε βασίσει μια καινοτόμo προσέγγιση στην καλλιέργεια της ροδιάς. Στην τελική ευθεία αυτής της προσπάθειας, η φύση ως γεννήτωρ και τροφός, μας προσφέρει τους υπέροχους καρπούς του ροδιού».

Τα προϊόντα Liquid Ruby
Η οικογένεια αυτών των εκλεκτών βιολογικών προϊόντων περιλαμβάνει ποικιλία από μαρμελάδες: βιολογική μαρμελάδα ροδιού, βιολογική μαρμελάδα ροδιού με στέβια, με σιρόπι αγαύης, με σιρόπι σφενδάμου, με μέλι, καθώς και no sugar βιολογική μαρμελάδα ροδιού. Επίσης: βιολογική γλυκόξινη σος ροδιού και βιολογικές πέρλες (χαβιάρι) ροδιού. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται μετά από δευτερογενή επεξεργασία του βιολογικού χυμού ροδιού LIQUID RUBY©, ο οποίος αποτελεί το βασικό κύριο συστατικό τους. Αυτός ο αφιλτράριστος βιολογικός χυμός προέρχεται από τους καρπούς του ροδιού μέσω ψυχρής έκθλιψης, χωρίς καμία άλλη επεξεργασία ή προσθήκη
συντηρητικών, γλυκαντικών ή χρωστικών ουσιών, αποτελώντας την πεμπτουσία των εσωτερικών καρπιδίων του ροδιού, τα οποία εξάγονται μεθοδικά από τους καρπούς.

info
Τα προϊόντα θα τα βρείτε στο https://thavmasiorodi.gr/
Πληροφορίες στο info@thavmasiorodi.com, https://www.facebook.com/thavmasiorodi