Πάει πάνω από μια δεκαετία που το Juicy Grill στον Χολαργό άνοιξε τις πόρτες του και έκτοτε ξεκίνησε το success story του. Δεν είναι ακόμη ένα burger house, καθώς δεν περιορίστηκε ποτέ ως μία ακόμη επιλογή για delivery. Δημιούργησε τον δικό του χώρο στην αγορά και απέκτησε το δικό του φανατικό κοινό, που όλο μεγαλώνει. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από το άνοιγμα του δεύτερου μαγαζιού του πέρυσι στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε να επισκεφτούμε το Juicy Grill του Χολαργού για να μάθουμε από κοντά πώς ξεκίνησε η ιστορία του και να δούμε όλα όσα ετοιμάζονται στο μαγαζί. Εκεί συναντήσαμε τον Δημοσθένη Κουβαράκη που είναι ο ιδιοκτήτης και συζητήσαμε μαζί του για το πώς άρχισαν όλα.

Πότε ξεκίνησε το μαγαζί;
«Το μαγαζί ξεκίνησε το 2011 σε έναν άλλον μικρότερο χώρο επίσης στον Χολαργό που τώρα έχει γίνει πιτσαρία, η Lucinda. Το 2019 μεταφερθήκαμε στο τωρινό μαγαζί και την ίδια χρονιά ανοίξαμε και franchise στον Λίβανο, στη Βηρυτό. Το 2021 ανοίξαμε και το δεύτερο κατάστημα στο κέντρο, στην Πλατεία Κλαυθμώνος».

Γιατί επιλέξατε τον Χολαργό;
«Μετακόμισα στον Χολαργό το 2011 γνωρίζοντας τη γυναίκα μου και διαπίστωσα πως δεν υπήρχαν πολλές επιλογές εξόδου στη γειτονιά και παράλληλα και με την κρίση είχε ξεκινήσει και η αποκέντρωση. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλαζε το σκηνικό στην εστίαση και όλες αυτές οι συνθήκες οδήγησαν στη δημιουργία του μαγαζιού εδώ».

Τι είναι αυτό που φέρνει τη διάρκεια;
«Γενικά, είναι δύσκολο να έχεις μια επιχείρηση εστίασης σήμερα. Θεωρώ ότι η συνέπεια και η διατήρηση ενός επιπέδου είναι αυτό που σε κάνει να έχεις διάρκεια.

Όταν άνοιξα το μαγαζί το 2011, εμπλουτίζαμε τον κατάλογο συνεχώς. Σήμερα, το Juicy έχει γίνει ένα family restaurant, στο οποίο μπορείς να φας μπέργκερ και κρέας κατά βάση, καθώς αυτή είναι η κατεύθυνσή μας. Μπορεί  να έρθει κάποιος σε όποια ηλικία και να βρίσκεται και να βρει και πιο προσεγμένες συνταγές, πιο street food πιάτα και πιο οικογενειακά. Επίσης, δεν θέλω να βαριέται ο κόσμος και έτσι αλλάζω τον κατάλογο 4 με 5 φορές τον χρόνο, μελετάω συνεχώς, διαβάζω, σκέφτομαι και συλλέγω εμπειρίες από τα ταξίδια μου για να εμπλουτίζω το μενού».

Ποια ήταν η σκέψη για το δεύτερο μαγαζί στο κέντρο;
«Ο κόσμος ήθελε και μια δεύτερη επιλογή σε σημείο. Βρέθηκε το κατάλληλο ακίνητο στο κέντρο και αποφασίσαμε πως είναι αυτό που μας ταιριάζει. Θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όποιον έμενε  μακριά από τον Χολαργό να μπορέσει να εξυπηρετηθεί καλύτερα. Όσον αφορά τα μενού στα δύο μαγαζιά κατά 90% είναι τα ίδια, μπορεί ενίοτε να υπάρχουν μικρές διαφορές ανά εποχές».

Στο Juicy Grill μας ετοίμασαν το καινούργιο μπέργκερ που βγήκε τώρα στο νέο μενού που είναι δυο μίνι sliders με Black Angus κρέας   που σερβίρεται με 2 διαφορετικές γεύσεις στο ίδιο πιάτο. Και ένα κλασικό μπέργκερ που μετρά 7-8 χρόνια  στο μαγαζί και το οποίο είναι πολύ δημοφιλές. Ο λόγος για το Bill Murray με μπιφτέκι μοσχάρι γεμιστό με cheddar, chipotle aioli mayo, iceberg, ντομάτα, και χειροποίητα τηγανητά onion strings.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης

Info
Juicy Grill, Λ. Περικλέους 37 & Κλειούς, Χολαργός, τηλ. 2155203201
Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, τηλ. 2103229027

Το άρθρο της εβδομάδας