Η νέα άφιξη στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας ακούει στο όνομα Smokers και μάς έχει σπάσει τη μύτη!

Μόλις πατήσεις το πόδι σου στην πλατεία οι μυρωδιές από φρεσκοψημένα κρέατα και απολαυστικό street food θα σε οδηγήσουν στην πόρτα του πιο καλαίσθητου «βρώμικου» της πόλης: Το ξύλο, τα φωτιστικά-γλαστράκια, τα μεταλλικά κουβαδάκια στο ταβάνι και τα κόκκινα πλακάκια της ανοιχτής κουζίνας του συνθέτουν το πιο μοναδικό σκηνικό.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του σεφ Noel Christian Robert από τον Μαυρίκιο βασίζεται στο slow cook, δηλαδή τον καπνιστό τρόπο αργού μαγειρέματος, που αναδεικνύει μοναδικά τις γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά των πρώτων υλών.  Ο σεφ τώρα εμπνέεται από τις κουζίνες του κόσμου και δημιουργεί πιάτα που παντρεύουν αρμονικά και ευφάνταστα τις ελληνικές συνταγές και τα προϊόντα με τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του.

Ολόκληρα κομμάτια κρέατος σιγομαγειρεύονται και καπνίζονται μπροστά στα μάτια σου και σε προετοιμάζουν για τη γευστική εμπειρία που πρόκειται να ακολουθήσει. Στο μενού του συναντάμε μαύρο κόκορα από την Κρήτη, χεράκι προβατίνας, χοιρινή ωμοπλάτη Εύβοιας, λουκάνικο μαύρου χοίρου και προβατίνας από την Δράμα, χοιρινά παϊδάκια πανσέτα και black angus. Όλα καπνίζονται in situ από 7 έως 17 ώρες και σερβίρονται είτε σε σπιτικό ψωμί ατμού από αλεύρι λωτού πλάι σε σπιτικές σως, είτε μέσα σε ψωμί Βαο Βun, είτε σε μερίδα μαζί με πατάτα φουρνιστή με λιωμένο κασέρι και ανάμεικτη σαλάτα. Από εκεί και πέρα η επιλογή είναι δική σου: Θα κάτσεις στους πάγκους του ή θα το πάρεις στο χέρι;

Εμείς απλά δεν βλέπουμε την ώρα να το δοκιμάσουμε!

info
Αθηναΐδος 3, Αθήνα, Τηλ. 21 0323 8177

Το άρθρο της εβδομάδας