Η Ίος, ή αλλιώς το νησί του φωτός όπως πολλοί την αποκαλούν, είναι ένα από τα νησιά του νοτίου Αιγαίου με την πιο έντονη νυχτερινή ζωή και υψηλή επισκεψιμότητα. Η Ίος όμως, εκτός από τα γραφικά κυκλαδίτικα σοκάκια, τον τρελό παλμό της νυχτερινής διασκέδασης και τις χρυσαφένιες αμμουδιές, έχει να προσφέρει και νόστιμη, ελληνική κουζίνα. Αν, λοιπόν βάλετε πλώρη για την Ίο, θα πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε άγκυρα και στο εστιατόριο «Ελιά».

Εδώ και οκτώ χρόνια, η Ελιά, που κρύβεται σε ένα από τα γραφικά σοκάκια της Χώρας του νησιού, υποδέχεται ανθρώπους που ψάχνουν ελληνικές, μεσογειακές γεύσεις, σε πιάτα με επιλεγμένες πρώτες ύλες. Το εστιατόριο, δίνει προτεραιότητα σε προϊόντα από μικροκαλλιεργητές, με σκοπώ να αναδείξει στα πιάτα του την αξία και την ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Ταυτόχρονα, με κάθε πιάτο, ο επισκέπτης, θα έχει και τη δυνατότητα να γευτεί και κοκτέιλ που ταιριάζουν άψογα με τις γεύσεις που βρίσκονται στο πιάτο του, αφού στην Ελιά, δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στο food pairing.

Με τι πιάτα όμως θα συνοδέψουμε τα ιδιαίτερα κοκτέιλ του εστιατορίου;
Κατά τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη, Χάρη Μπούκα, αγαπημένα πιάτα, τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να γευτούμε, τη στιγμή που θα βρεθούμε στην Ίο και στην Ελιά, είναι η ζουμερή πανσέτα με πουρέ καρότου με brawn butter και πίκλα κρεμμύδι, το αρνίσιο κότσι με καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και καμένο πράσο, και το λαβράκι με σπαγγέτι φρέσκου κολοκυθιού, ντοματίνια κονφί και πέστο βασιλικού. Ο ίδιος πάντως φαίνεται να έχει κάποια αδυναμία στα πιάτα στα οποία πρωταγωνιστεί το κρέας, αφού προτιμά το rib-eye και την πικάνια black Angus.

 

Δείτε επίσης:

«ελιά» mama’s food: Σπιτικό φαγητό στη Μήλο

Tσουρέκια από φούρνο: 14 κλασικά και αγαπημένα!

Η νέα brunch πρόταση του Τζιτζιφιόγκος