Γυρίζουμε τα καλύτερα μπαρ της πόλης και δοκιμάζουμε τα πιο ξεχωριστά κοκτέιλ με βάση το κονιάκ και έμπνευση από τα τατουάζ των bartenders! Κυρίες και κύριοι, έφτασε η ώρα για το Hennessy Tattoo Project.

To κονιάκ είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία αποστάγματα και ενώ την τελευταία 10ετία ο κόσμος των αποσταγμάτων έχει βρει για τα καλά τη θέση του στη διεθνή μπαρ σκηνή, αυτό έχει κρατήσει εκείνη την θέση, την αφ’ υψηλού…

Αυτό το κατεστημένο λοιπόν, θέλει να κοντράρει το Hennessy και έτσι, το 2016 ζήτησε από τον tattoo artist Scott Campbell να σχεδιάσει μια συλλεκτική φιάλη του, με τη συνεργασία αυτή να δίνει το έναυσμα για την επανατοποθέτηση του κονιάκ και το ξεκίνημα μιας καμπάνιας με στόχο να το φέρει στα σύγχρονα μπαρ

Hennessy_10

Αναρωτιέστε πώς αυτό συνδυάζεται με τα τατουάζ όμως; H δημιουργία ενός πολυτελούς κονιάκ και η τέχνη των τατουάζ φαίνεται ότι κινούνται σε παράλληλες τροχιές, μιας και από τις δύο πλευρές απαιτείται μεγάλη αριστοτεχνία: όλα τα βαρέλια του Hennessy φτιάχνονται στο χέρι, έχουν ελαττώματα αλλά και διαφορετικά μεταξύ τους χαρακτηριστικά και αυτό γιατί επεμβαίνει το ανθρώπινο χέρι και κάνει κάθε ένα από αυτά μοναδικό και ξεχωριστό. Το ίδιο συμβαίνει και με ένα τατουάζ, καθώς είναι μία διαδικασία που γίνεται εξ’ ολοκλήρου στο χέρι και έχει ατέλειες που το κάνουν ακόμη πιο μοναδικό και τέλειο. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το Hennessy Tattoo Project.

8 κορυφαίοι bartenders και influencers της αθηναϊκής μπαρ σκηνής, δημιούργησαν από μια συνταγή cocktail με βάση το Hennessy, αντλώντας έμπνευση ο καθένας από μια δική του ιστορία και ένα τατουάζ του. Πραγματοποίησαν guest σε γνωστά μπαρ της πόλης, για να παρουσιάσουν το ποτό τους και τον Νοέμβριο θα ταξιδέψουν στο Cognac, για να μυηθούν από κοντά στο εκλεκτό απόσταγμα και να γίνουν πρεσβευτές του. Εσείς, δεν έχετε παρά να αναζητήστε τα Hennessy cocktails στα μπαρ των συμμετεχόντων και να τους δείτε να διηγούνται τις δικές τους ιστορίες.

eight_team_photo

Οι πρωταγωνιστές του Athens Hennessy Tattoo Project:
* Στέφανος Δραγανιδάκης – Mon Ami cocktail (Hennessy VS, Peach Liqueur, Pineapple & celery soda). Θα το βρείτε στο The Trap Athens και στο Mr Peacock.

* Βασίλης Κυρίτσης – Contrasting faces cocktail (Hennessy VS, Rosé Vermouth, Salted Pineapple cordial, Grapefruit bitters, Warm vanilla and Orange foam). Θα το βρείτε στο The Clumsies.

* Γιώργος Μεγαλοκονόμος – The Compass Rose cocktail (Hennessy VS, St. Germain Elderflower Liqueur, sherry Amontillado, Fresh Lemon Juice, 3 Cents Gentlemen’s Soda). Θα το βρείτε στο Noel και στο Bartessera.

* Θοδωρής Πύριλλος – The Bon Vivant cocktail (Hennessy VS, Martini Bitter, Dry Vermouth, Splash of Three Cents Gentlemen’s Soda). Θα το βρείτε στο A For Athens και στο 360o.

* Ξαβιέ Μισαηλίδης – Battement cocktail (Hennessy VS, Jasmine Syrup, splash of lime, plum bitters). Θα το βρείτε στο Holy Spirit και στο Upopa Epops.

* Χρήστος Χουσέας – Intimacy cocktail (Hennessy VS, Bourbon, Rum 21 Y.O, Chocolate Bitters, Simple Syrup (1,5:1), Angostura Bitters, Creole Bitters, lemon zests, pink grapefruit zest). Θα το βρείτε στο 42 Bar Athens και στο 7 Jokers.

* Βαγγέλης Ζάχος – Coeur de pirate cocktail (Hennessy Vs, Poppy Liqueur, Islay whiskey, Triple Sec). Θα το βρείτε στο Theory Bar & More και στο Pick a Bloom.

* Ηλίας Στεργιόπουλος – Green as grass cocktail (Hennessy VS, Green Apple cordial, lemon juice, Absinth, celery bitters). Θα το βρείτε στο Baba Au Rum και στο Κολοκοτρώνη 9.

Photo credits: Yanis Lefakis