Το εστιατόριο Pelagos ανοίγει τις πόρτες του στο Four Seasons Athens από τις 13 Μαΐου και μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε τη δική του, ανατρεπτική προσέγγιση για τα θαλασσινά.

Ο σεφ Luca Piscazzi, που ανέλαβε πρόσφατα τα ηνία του εστιατορίου, έχει επιμεληθεί ένα μενού με ευρηματικά ορεκτικά που βασίζονται στις ωμές πρώτες ύλες, συνοδεύονται από φρέσκα ψάρια σε αναπάντεχους συνδυασμούς, ενώ το αρνάκι γάλακτος και το wagyu beef συμπληρώνουν τη λίστα. Τα δροσιστικά κι ανάλαφρα επιδόρπια ολοκληρώνουν την εμπειρία, δίνοντας έμφαση στα φρούτα και τα λουλούδια.

Αφού κέρδισε αναγνώριση σε εστιατόρια με αστέρια Michelin σε Ρώμη, Χονγκ Κονγκ, Πεκίνο και Λονδίνο, ο σεφ Piscazzi μετακόμισε στην Αθήνα. Τελευταίος του μαγειρικός σταθμός ήταν στο πλάι της Anne-Sophie Pic, ως Head Chef στο εστιατόριο La Dame de Pic του Λονδίνου, που βρίσκεται στο Four Seasons Ten Trinity Square και το οποίο, κέρδισε δύο από τα τέσσερα αστέρια Michelin που έχει, κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί. Ο Piscazziεπιλέγει να επενδύσει σε πιάτα οικεία, με άμεσα αναγνωρίσιμα υλικά, καθώς και στην ανάδειξη των πλούσιων γεύσεων, αρωμάτων και υφών των εποχιακών πρώτων υλών. Δημιουργώντας το μενού του Pelagos λοιπόν, εφάρμοσε στα ψάρια και τα θαλασσινά τεχνικές συνυφασμένες με την επεξεργασία του κρέατος, καθώς και ιδέες γνήσια προσωπικές.

«Θέλησα να βρω τρόπο να χρησιμοποιήσω αγνή μαστίχα από το νησί της Χίου. Έτσι σκέφτηκα να περιβάλλω ένα ολόκληρο ψάρι με μαστίχα, ως μέρος της παραδοσιακής διαδικασίας ξηρής ωρίμανσης (dry aging)», σημειώνει ο ίδιος. «Ανακάλυψα πως η ρητίνη της μαστίχας όχι μόνο προσδίδει ένα γλυκό άρωμα στο ψάρι, αλλά έχει την ιδιότητα να το διατηρεί με όμορφο τρόπο και να κάνει τη σάρκα του πιο ζουμερή».

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για αρχή ένα ταρτάρ τόνου με trompette κολοκυθιού, πιπέρι cubeba, και παγωτό από φιστίκι και φύλλα δάφνης. Στα signature κυρίως πιάτα βρίσκει κανείς το λαβράκι με αγκινάρα, μαστίχα και καπνιστό χαβιάρι και το Kagoshima Wagyu με ντομάτα coeur de boeuf, tsukudani, πατάτα και καπνιστό χέλι. Τρία μενού degustation με τέσσερα έως οκτώ πιάτα, προσφέρουν ολοκληρωμένους γευστικούς περιπάτους στο σύνολο του μενού. Στη λίστα κρασιών, οι ακτές της Μεσογείου έχουν την τιμητική τους, με περιζήτητες ετικέτες από το Μπολγκέρι έως τη Βουργουνδία, συμπεριλαμβανομένων και μοναδικών ελληνικών ποικιλιών και αμπελώνων.

info
Εστιατόριο Pelagos, Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8901190.

Δείτε επίσης:
50 Next: 50 νέοι που θα διαμορφώσουν τη διεθνή γαστρονομική σκηνή

Εστίαση: Στήριξη έως €100.000 – Η πλατφόρμα, οι δικαιούχοι, τα κριτήρια

Τα γυρίσματα της εκπομπής του πασίγνωστου σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ στα Χανιά (Φωτογραφίες)