Ένα νέο wine bar, το Manouka, άνοιξε τις πόρτες του τον Μάιο στην ταράτσα του ξενοδοχείου Utopia στην Ερμού, κοντά στην Καπνικαρέα. Στόχος του είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων και η ανάδειξη νέων παραγωγών. Ωστόσο, το project του ακόμα «μαγειρεύεται» και από αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ένα νέο τρόπο «γαστρονομικής» επικοινωνίας με το κοινό του, με αφιερώματα, παρουσιάσεις και διάφορα «γευστικά» ταξίδια.

Το νέο wine bar έχει πάρει το όνομά του από το σπάνιο φυτό manouka, ένα φυτό που χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη για να αναπτυχθεί αλλά και να προσφέρει τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ο Μάνος Στρατάκης και η ομάδα του συγκεντρώνουν προϊόντα ΠΟΠ αλλά και γηγενείς ποικιλίες κρασιού από όλη την Ελλάδα και βρίσκουν τρόπους για να συνδυάσουν τις γεύσεις μεταξύ τους. Μάλιστα σύντομα το μαγαζί θα παρουσιάσει και τη δική του ετικέτα οίνου, σε συνεργασία με καταξιωμένο Έλληνα οινοπαραγωγό.

Προς το παρόν το μαγαζί έχει μια μεγάλη λίστα λίστα ντόπιων κρασιών, που επιλέγει ο sommelier και manager του Μanouka Βασίλης Παπαδόπουλος. Τα κρασιά συνδυάζονται με επιλεγμένα πιάτα, όπως το συμιακό γαριδάκι με μελάνι σουπιάς, το καρπάτσιο χταπόδι, η ταλιάτα με κρέμα μαϊντανού, τα ζουμερά καλαμάκια σολομού μαριναρισμένα με αβοκάντο είναι μερικά μόνο από αυτά.

Το μενού είναι αποκλειστικά βασισμένο σε Έλληνες παραγωγούς ενώ συνεχώς ανανεώνεται και εξελίσσεται. Τον χώρο έχει επιμεληθεί η Μαριλένα Καλαιτζαντωνάκη, ενώ το σημείο, η θέα και η φιλοσοφία του το καθιστούν μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για φαγητό ή ποτό από το πρωί μέχρι το βράδυ.

info
Manοuka wine bar: Ερμού 46, Αθήνα. Τηλ. 21 0324 1814

Δείτε επίσης:
Γ. Αλμπάνης: Πάνω από 500 κρασιά ΠΟΠ και ΠΓΕ εκτιμάται ότι παράγουν οι οινοποιοί της Β. Ελλάδας

Αναγνωρίστηκε το χαλούμι ως ΠΟΠ προϊόν

Δύο νέα κρασιά από τις Κυκλάδες