Μία διαφορετική εμπειρία με πικ-νικ σε καταπράσινη ταράτσα, μας καλεί να απολαύσουμε το Foundry Hotel, στου Ψυρρή. Bonus, η θέα στην Ακρόπολη.

Η ταράτσα του νέου ξενοδοχείου είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να δίνει μία ανάσα δροσιάς και πρασίνου στο αστικό περιβάλλον του κέντρου της Αθήνας. Γεμάτη από δέντρα, πέργκολες με αναρριχώμενα αμπέλια και αρωματικά φυτά, δημιουργεί το κατάλληλο σκηνικό για μια απόδραση στην «εξοχή», χωρίς να απομακρυνθεί κανείς πολύ. Και ποια είναι η απολαυστικότερη απόλαυση στην εξοχή; Ένα φρέσκο πικ-νικ.

Στο Rooftop Picnic Garden μας περιμένουν πέργκολες με παραδοσιακές καλαμωτές, ειδικές κατασκευές όπως μαρμάρινα stands και αναπαυτικές garden chairs, για να κάνουμε απογευματινό – βραδινό πικ-νικ με θέα στην Ακρόπολη, στου Φιλοπάππου, στο Αστεροσκοπείο και στο Γκάζι. Στο καλαθάκι πάλι, μπαίνουν εκλεκτά Ελληνικά τυριά και αλλαντικά, τα απαραίτητα συνοδευτικά ή αλλιώς chutneys, ελιές, τσιπς λαχανικών, αφράτα ψωμάκια και κριτσίνια, αλλά και φρέσκια σαλάτα (μαγειρεμένη ή μη), φρούτα εποχής, κρασί από μικρά οινοποιεία και μπίρες από ψαγμένες ζυθοποιίες. Παράλληλα, ένα πιάτο ημέρας ετοιμάζεται επί τόπου και σε ανοιχτή θέα των συνδαιτυμόνων, όπως κάποιο ελληνικό μαγειρευτό, ένα ωμό πιάτο όπως σεβίτσε ή καρπάτσιο) ή σπιτική πίτσα.

info
The Foundry Hotel, Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ. 211 1824604. Κόστος: 26€ το καλάθι για 2 άτομα, χωρίς ποτό.
Ώρες λειτουργίας του Rooftop Picnic Garden: 17:00 – 23:00.