Μπριζολάκια, παϊδάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, γενικά ό,τι κρέας μπαίνει στη σχάρα την Τσικνοπέμπτη έχει την τιμητική του. Δείτε μερικά μέρη που το τσικνίζουν καλά.

Δεν υπάρχει καλύτερη μέρα για κάθε γνήσιο λάτρη του κρέατος από την Τσικνοπέμπτη! Φέτος μπορεί να άργησε λίγο και να μπήκαμε στον Μάρτιο αλλά σημασία έχει ότι αυτή τη μέρα θα περάσουμε καλά και θα φάμε ακόμη καλύτερα. Πάρτε μερικές ιδέες, λοιπόν, για τα ταβερνάκια που ξέρουν από κρέας και φυσικά από τσίκνα σε όλη την Αττική.

shutterstock_94452637

Στο Κέντρο

Τέλης. Για τα νόστιμα μπριζολάκια του Τέλη παραμιλάει όλη η Αθήνα. Εδώ, απλά θα σε ρωτήσουν πόσες μερίδες θέλεις (από μπριζολάκια εννοείται) και τι θα πάρεις για τη μέση – οπωσδήποτε ψητή ντομάτα με καυτερή πιπεριά και φέτα. Να ξέρεις οι μερίδες είναι μεγάλες, οπότε στον Τέλη δεν πας για να τσιμπήσεις.

Ευριπίδου 86, Αθήνα, τηλ. 210 3242775.

Τζίμης. Οι σούβλες ξεκινούν τα γυρίσματα και το πιο νόστιμο και ζουμερό κοντοσούβλι που έχουμε δοκιμάσει ψήνεται και σκορπάει ευωδιές στην πλατεία του Βύρωνα. Εδώ, όμως, δοκιμάζουμε και φοβερό κοντοσούβλι κοτόπουλο, όπως και απίστευτα τραγανές τηγανιτές πατάτες και, φυσικά, δεν παραλείπουμε το κοκορέτσι. Για να εξασφαλίσεις ότι σίγουρα θα τα γευτείς καλό είναι να καλέσεις για κράτηση.

Ελευθερίου Βενιζέλου 2, Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Βύρωνας, τηλ. 210 7658965.

Το Στέκι του Ηλία. Εάν δεν θες να φύγεις από το κέντρο την Τσικνοπέμπτη ή προτιμάς να συνδυάσεις την έξοδο με καφεδάκι κάτω από την Ακρόπολη, το Στέκι του Ηλία (για την ακρίβεια οι 2 ταβέρνες που τον αποτελούν και είναι στην επέκταση του ίδιου δρόμου) είναι αυτό που ψάχνεις. Αρνίσια παϊδάκια, κοτόπουλο και μπιφτέκια ψημένα στη σχάρα και πολύ νόστιμα, αλλά και ζουμερό αρνίσιο συκώτι, εγγυώνται ότι θα περάσεις καλά.

Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, τηλ. 210 3422407.

shutterstock_116404024

Στα Βόρεια προάστια

Μαγγίνας. Πόση γεύση μπορεί να έχει ένα πιάτο κοκορέτσι; Μόλις δοκιμάσεις το κοκορέτσι του Μαγγίνα θα διαπιστώσεις ότι η νοστιμιά δεν έχει όριο. Τραγανό απ’ έξω και πολύ ζουμερό το συκώτι μέσα σε κάνει να ζητάς πάντα κι άλλη μερίδα. Πολύ καλό και το γουρουνόπουλο σούβλας. Κρατήσεις κάνουν για την Τσικνοπέμπτη, οπότε σπεύσατε.

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίσσια, τηλ. 210 8046143.

Το Ψαρονέφρι. Είναι να ρωτάς για τη σπεσιαλιτέ του; Ψαρονέφρι ψητό βέβαια, πολύ ζουμερό και σερβιρισμένο πάνω σε ωραία και επίσης ψητή ντοματούλα. Πολύ καλό και το μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά και τα λαχταριστά μπριζολάκια του, όλα σερβιρισμένα πάνω σε ψητή ντομάτα που χαρίζει στα ψητά κρέατα απίστευτη γεύση. Γίνονται και κρατήσεις.

Κύμης & Πέλικα 64, Μαρούσι, τηλ. 210 2824531.

Στα Νότια προάστια

Μπάρμπα Μήτσος / Λαδόκολλα. Τα λόγια είναι περιττά. Τα νόστιμα μπιφτεκάκια (αλλά και τα υπόλοιπα ψητά κρέατα) συνοδευμένα από αρκετές τηγανιτές πατάτες, έρχονται μέσα σε λαδόκολλα και σχηματίζουν ένα νόστιμο “βουνό” στο τραπέζι. Το σίγουρο είναι ότι νηστικός από εδώ δεν φεύγεις. Παίζει, όμως, το να βρεις τραπέζι μιας και κρατήσεις δεν γίνονται.

Ιουστινιανού 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9335052.

shutterstock_150067394

Τα Βλάχικα. Μας αρέσει πολύ οτιδήποτε βγαίνει από τις σούβλες και τις σχάρες αυτής της ιστορικής ταβέρνας, από το αρνί και τη γουρνοπούλα έως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι. Εκεί που δεν μπορούμε να αντισταθούμε με τίποτα όμως, είναι τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια -η παρουσία τους στο τραπέζι είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η νοστιμιά τους.

Λεωφόρος Βάρης 35, Βάρη, τηλ. 210 8956141.

Τεφαρίκι. Όπως λέει και η ταμπέλα το Τεφαρίκι είναι για καλοφαγάδες. Ξεχνάς τα πάντα λοιπόν και πέφτεις στο ψητό που είναι και το πιο καλοψημένο που έχεις δοκιμάσει ever. Παϊδάκι θεσπέσιο, μοσχαρίσια μπριζόλα πραγματικά τρυφερή και όσο για τις πατάτες; Αρκεί να πούμε ότι πίσω από το Τεφαρίκι βρίσκεται ο Γρηγόρης Τσακίρης με τα τραγανά πατατάκια που μας μεγάλωσαν. Τα τραπέζια γεμίζουν γρήγορα οπότε η κράτηση είναι αναγκαία.

Λεωφόρος Βάρης – Κορωπίου 193, Βάρη, τηλ. 210 6628694.

shutterstock_69566335

Στα Μεσόγεια

Argentina. Η Αργεντινή έχει μεγάλη παράδοση στα ψητά και σε αυτά τα αργεντίνικα μυστικά του κρέατος μας μυεί η Argentina στο Καλέντζι. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Εδώ δοκιμάζουμε μοσχαρίσιο κρέας στα καλύτερά του, με την μπριζόλα να είναι απίστευτα ζουμερή και καλοψημένη. Για τη μέρα της Τσικνοπέμπτης μην πάτε χωρίς να έχετε κάνει κράτηση πριν, άλλωστε εάν συνεννοηθείτε για την ώρα άφιξης θα βρείτε και το κρέας έτοιμο.

Μπιτάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνα, τηλ. 22940 66476.

Κρητικός. Η παραδοσιακή αυτή ταβέρνα της Παλλήνης αποτελεί κλασικό προορισμό για τους φανατικούς κρεατοφάγους. Εκεί άλλωστε βρίσκουμε εξαιρετικό μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο ή αλλιώς μοσχαρίσια πλευρά, τρυφερά παϊδάκια και μπιφτέκια -αφρό. Πάντα γεμίζει κόσμο, γι αυτό κάντε κράτηση εγκαίρως.

Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ. 210 6659061.

shutterstock_239979766

Τρίγωνο. Τα Καλύβια είναι διάσημα για τις ταβέρνες με κρέας και το Τρίγωνο αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα. Οι μερίδες είναι όπως τις θέλει κάθε λάτρης του κρέατος, δηλαδή τεράστιες. Όσο για τη σπεσιαλιτέ τους; Σίγουρα τα μπιφτέκια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και τα παϊδάκια τους υστερούν.

Αθηνών 36, Καλύβια, τηλ. 22990 48540.

Χριστόφορος. Στην ίδια καλή λογική και ο Χριστόφορος. Το μενού με τα κρεατικά είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα καταλήξεις στο τι να δοκιμάσεις και τι να αφήσεις. Το σίγουρο είναι ότι οπωσδήποτε δοκιμάζεις το εκπληκτικό αρνίσιο κοντοσούβλι και το κοκορέτσι. Δεν παραλείπεις βέβαια, γουρνοπούλα, παϊδάκια από προβατίνα και τα ευωδιαστά μπιφτέκια. Μιας και την Τσικνοπέμπτη δεν κάνουν κρατήσεις καλό είναι να πάτε από νωρίς.

Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ. 22990 48266.

Μήκας. Αν για εσένα Τσικνοπέμπτη σημαίνει παϊδάκια τότε σίγουρα πρέπει να πας στον Μήκα. Με 3 γενιές παράδοση εκεί δοκιμάζεις εγγυημένα το καλύτερο πρόβειο παϊδάκι! Στο μενού τους βρίσκεις βέβαια και άλλα ψητά, από προβατίνα και μπριζόλα μέχρι σουβλάκια, ωστόσο τα παϊδάκια τους είναι αυτά που ξεχωρίζουν και ο λόγος για τον οποίο θα πας και θα ξαναπάς στην Παιανία.

Μεταξά Ιωάννη 27, Παιανία, τηλ. 210 6645152.