Η αθηναϊκή συνοικία που έχει συνδέσει το όνομα της με τα καλά εστιατόρια και τη διασκέδαση στο κέντρο της πόλης, συνεχώς ανανεώνεται με νέες αφίξεις να δίνουν το στίγμα τους. Πιο πρόσφατη άφιξη, το bar restaurant Zurbaran, που στόχο έχει να μας μυήσει σε κλασικές και αγαπημένες προτάσεις, αποδίδοντας ωστόσο το κλασικό με σύγχρονες μεθόδους.

zurbaran1

Ξεκινώντας από το décor, το νέο εστιατόριο του Κολωνακίου, το οποίο βρίσκουμε εκεί που ήταν τα Starbucks στην Πατριάρχου Ιωακείμ, συνδυάζει το βιομηχανικό στυλ με την αστική φινέτσα. Οι αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας, άλλωστε, θέλησαν να συνδέσουν το εστιατόριο με τον χαρακτήρα της γειτονιάς, «παντρεύοντας» στοιχεία του αστικού μύθου του Κολωνακίου με στοιχεία του μέλλοντος της.

Κλασικό είναι και το μενού του Zurbaran, με τον σεφ Ιπποκράτη Αναγνωστέλη να προτείνει διάσημα πιάτα της διεθνούς κουζίνας, όπως γλώσσα μενιέρ, σνίτσελ, καρμπονάρα, κις λορέν και πάπια κονφί, με μια σύγχρονη εκτέλεση όμως. Δίπλα του o Μπάμπης Ζιντίλης, που επιμελείται το ψωμί και τα γλυκά, ενώ το ντιζαϊνάτο bar έχει αναλάβει ο Μπέντζαμιν Καρανικόλας ετοιμάζοντας δημιουργικά cocktails. Ανυπομονούμε να τα δοκιμάσουμε όλα λοιπόν και θα επανέλθουμε με τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Δείτε επίσης
Ένας Κουρσάρος στο Κολωνάκι

info
Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι, τηλ. 210 7238334.