Είναι εύκολο το καθημερινό μαγείρεμα, και μεσημέρι και βράδυ; Φυσικά, όχι! Ειδικά όταν μαγειρεύεις για πολλά άτομα, πόσο μάλλον για ολόκληρη τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Αυτό έκανε η σεφ Carolyn Robb για μια δεκαετία περίπου με επιτυχία και «έζησε» για να πει την ιστορία της.

Από τα αλώνια στα σαλόνια
Όσο φοιτούσε στη σχολή μαγειρικής Cordon Bleu Cookery, έξω από το Λονδίνο, παρουσιάστηκε μια θέση εργασίας στο παλάτι του Δούκα και τη Δούκισσας του Gloucester – ήτοι τα ξαδέρφια της βασίλισσας. Κλήθηκε για συνέντευξη και, αφού πέρασε με φουλ επιτυχία, «συγκατοίκησε» με τους γαλαζοαίματους συγγενείς, ξεδιπλώνοντας το μαγειρικό ταλέντο της. Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και έπειτα από χρόνο περίπου, το ζεύγος Κάρολος – Νταϊάνα γεύτηκε τη μαγειρική της, όταν προσκλήθηκε για φαγητό στους λατρεμένους θείους! Λίγο αργότερα, ένα χειρόγραφο σημείωμα της Λαίδης Ντι έφτασε στα χέρια της Carolyn που την ευχαριστούσε για το υπέροχο γεύμα και την προσκαλούσε να δουλέψει για εκείνους! Είχε βρεθεί στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή…

carolyn-robb-charles-william-ge_8775079-original-lightbox

Φαγητό με… ρόδες
Όπου κι αν πήγαιναν οι Γαλαζοαίματοι, η Carolyn ακολουθούσε. Ταξίδευαν πάρα πολύ οπότε έπρεπε να πακετάρει και να παίρνει μαζί με την ομάδα της τα απαραίτητα, εκλεκτά τρόφιμα που απαιτούσε η καθημερινή διατροφή τους. Μεσημεριανό στο Λονδίνο, βραδινό στη Σκοτία, μερικές φορές το πρόγραμμα ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά ποτέ ακατόρθωτο. Η κουζίνα ήταν πολύ οργανωμένη και πάντα ένα βήμα μπροστά από το βασιλικό δρομολόγιο.

Απαγορευόταν δια ροπάλου…
Το σκόρδο! Εύλογο, αν σκεφτεί κανείς ότι το πλήθος των κοινωνικών τους εκδηλώσεων απαιτούσε χειραψίες και face-to-face συνομιλίες! Η πεντακάθαρη αναπνοή ήταν must.

Τι λάτρευαν;
Και ο Κάρολος και η Νταϊάνα τρέφονταν πολύ υγιεινά, με λαχανικά και φρούτα από τις φάρμες τους. Ο δε Κάρολος λάτρευε το κρέας που έπιανε στα κυνήγια του, που μεταμορφωνόταν σε υπέροχα πιάτα από την ταλαντούχα σεφ.

main_2_what_do_the_royals_really_eat_1alo9o2-1alo9r0

Ήταν όλα σπιτικά;
Από το ψωμί μέχρι τα ζυμαρικά, το παγωτό, ακόμα και η μαγιονέζα, όλα φτιάχνονταν από το μηδέν.

Οικιακή οικονομία…
Η προετοιμασία του φαγητού και το κόστος των τροφίμων ήταν σχετικά χαμηλό. Προμηθεύονταν αρνάκια, γάλα και μοσχαρίσιο κρέας από ολοδικές τους αγελάδες, φασιανούς και άγρια μανιτάρια, φρούτα και λαχανικά, όλα φρέσκα, όλα ημέρας, τα πάντα από δικές τους φάρμες. Εξτραβαγκάντζες επιτρέπονταν μόνο όταν είχαν καλεσμένους ή διοργάνωναν μεγάλα πάρτι.

her-book

Επαγγελματικό bio
Η Carolyn ξεκίνησε την καριέρα της στην κουζίνα του Παλατιού του Κέσινγκτον το 1989 και σταμάτησε το 2000. Σε αυτό το διάστημα έφαγε από τα χρυσά χεράκια της όλη η βασιλική οικογένεια, μηδενός εξαιρουμένου. Μόλις η θητεία της έληξε στο παλάτι, έγραψε πολύ αργότερα και ένα βιβλίο με τίτλο «The Royal Touch», που περιλαμβάνει αγαπημένες της συνταγές από εκείνη την περίοδο.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr