Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο τρόπο κοπής των φρέσκων ζυμαρικών με καταγωγή από την περιφέρεια Αμπρούτσο, ανατολικά της Ρώμης. Το ιταλικό όνομά τους, spaghetti alla chittara, σημαίνει «σπαγγέτι κιθάρα» το οποίο πήραν από το ειδικό εργαλείο κοπής που θυμίζει κιθάρα.

Πάνω, λοιπόν, στην ορθογώνια ξύλινη «κιθάρα» με μεταλλικές χορδές ακουμπά το λεπτό, ανοιγμένο φύλλο ζύμης. Πάνω του κυλά ο πλάστης που κόβει τη ζύμη ομοιόμορφα και δίνει το τελικό σχήμα του σπαγγέτι, που είναι κάπως τετραγωνισμένο. Έπειτα το βράζουν όπως όλα τα φρέσκα ζυμαρικά. Το σπαγγέτι κιτάρα έχει ιδανικό ταίρι μια πλούσια σάλτσα κρέατος, δηλαδή κάποιο ραγού ή κεφτεδάκια σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, έτσι όπως συνηθίζουν να τα σερβίρουν στο Αμπρούτσο.

info
Το βρήκαμε online στο www.hellas-tech.gr (εργαλείο κουζίνας ξύλινη συσκευή κοπής ζυμαρικών «κιθάρα» για λεπτό σπαγγέτι, Eppicotispai 651253), τηλ. 210 2477860 & 213 0331279.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr