Αφράτο, φρέσκο τυρί με υπόλευκο χρώμα, ήπια βουτυράτη, ελαφρώς όξινη γεύση και πολύ κρεμώδη υφή (χωρίς κόκκους).

Μοιάζει με μαλακό βούτυρο ή παχιά κρέμα και έχει πάρα πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Επειδή πρόκειται για φρέσκο τυρί πρέπει να καταναλώνεται πολύ γρήγορα, μέσα σε 2-3 μέρες από τη στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία.

Οι Ιταλοί το χρησιμοποιούν πάρα πολύ στα τιραμισού. Εκτός από τιραμισού ή αλλά επιδόρπια με τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε μπαίνει και σε ζυμαρικά και δίνει πολύ πλούσιο και κρεμώδες αποτέλεσμα. Κάνει τις σούπες πιο πυκνές ή γίνεται ωραίο ντιπ αν το χτυπήσετε με ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά και σκόρδο. Φυσικά, σερβίρεται και μόνο του συνοδεύοντας άψογα τα σύκα ή μούρα του καλοκαιριού.

Θα το βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και ντέλι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr