Αν λατρεύετε τα χειροποίητα ζυμαρικά, την πίτσα σε ξυλόφουρνο ή τα κροστίνι και τη φοκάτσια, όλα φτιαγμένα σαν να βγήκαν μόλις από το φούρνο μιας βέρας Ιταλίδας γιαγιάς, σας έχουμε νέα!

gallery-1479761241-hbz-italy-eat-chic-09

Η εταιρεία Eataly, η Μέκκα των ιταλικών εδεσμάτων και αγοράς προϊόντων, αποφάσισε να αφιερώσει 80.000 τετραγωνικά μέτρα στην ιταλική εμπειρία φαγητού και οίνου, δημιουργώντας έναν γκουρμέ παράδεισο επί γης στην Μπολόνια της Ιταλίας! Το FICO Eataly World το αξεπέραστο αυτό θεματικό πάρκο δεν θα αποτελεί μια απλή γαστρονομική εμπειρία αλλά μια πραγματική εκπαιδευτική φάρμα που θα τιμά την πολύτιμη σχέση ανθρώπου-φύσης, δηλαδή ένα κράμα διασκέδασης και εμπειρίας…

gallery-1479760949-hbz-eataly-amusement-park-06

italian-pizza

Αρχικά να σας πούμε πως το πάρκο θα αποτελείται από περιβόλια με φρούτα, κήπους με λαχανικά και εκτροφεία όπου θα βόσκουν ανενόχλητες 9 διαφορετικές ράτσες αγελάδων, 5 ράτσες γουρουνιών, κατσικιών και προβάτων, καθώς και διάφορα άλλα οικόσιτα ζώα όπως λαγοί και χήνες!

Μέσα σε όλο αυτό το φυσικό τοπίο οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν στα 40 εργαστήρια την παραγωγή τυριών, αλλαντικών, μπίρας και κρασιού, να δουν πώς αλέθεται το σιτάρι στον πετρόμυλο για να δώσει το αλεύρι και στη συνέχεια πώς δίνουν σχήμα σε ζύμες και δημιουργούν υπέροχα χειροποίητα ζυμαρικά. Να περπατήσουν σε θερμοκήπια με φρούτα και λαχανικά, να μιλήσουν με τους παραγωγούς και φυσικά να γευτούν όλα τα παραπάνω μαγειρεμένα αλά ιταλικά σε ένα από τα 25 εστιατόρια!

6022622225_5590568466_z

Και για όσους θέλουν να κάνουν τα γκουρμέ ψώνια τους, θα υπάρχουν δεκάδες πάγκοι για να επιλέξουν πίτσες, ζυμαρικά και πολέντα – χειροποίητα και φτιαγμένα εκείνη τη στιγμή. Όσοι θέλουν να τελειώσουν τα ψώνια τους πιο γρήγορα και να κινηθούν πιο στοχευμένα νιώθοντας σαν να βγήκαν βόλτα στην αγορά της γειτονιάς τους, θα έχουν στη διάθεσή τους 500 τρίκυκλα ποδήλατα με ειδικό, μεγάλο καλάθι, σχεδιασμένα ειδικά για το θεματικό πάρκο από την πασίγνωστη μάρκα ιταλικών ποδηλάτων Bianchi.

gallery-1479761292-hbz-italy-eat-chic-11

Η γαστρονομική «αρένα» θα ανοίξει τις πόρτες της τον Οκτώβριο του 2017, ενώ το 2018 αναμένεται να λειτουργήσει και ξενοδοχείο με 200 δωμάτια, για όσους θέλουν να ξεκουραστούν από την ολοήμερη βόλτα τους ή να την παρατείνουν! Η κατασκευή αναμένεται να στοιχίσει 106 εκατομμύρια δολάρια, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίζονται πως το πάρκο θα προσελκύει τουλάχιστον 6 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο. Στο μεταξύ, όσοι βρεθείτε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, να ξέρετε πως λειτουργούν ήδη εκεί δύο μικρότερης έκτασης γαστρονομικοί παράδεισοι σε Νέα Υόρκη και Σικάγο.

tour-of-italy

Κάντε κλικ στο https://www.eataly.com/ για να πάρετε μια πρώτη γεύση από τον κόσμο του Eataly και να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τον «νόστιμο» αυτό προορισμό.

Δείτε επίσης
Οι Ιταλοί στη «μάχη» για την προώθηση της εντοπιότητας
Ο Bourdain έτοιμος να πραγματοποιήσει το πιο φιλόδοξο όνειρό του