Αδύνατον να μείνει ο διαχρονικός, συγγραφικός και κινηματογραφικός ήρωας του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ χωρίς «στέγη» – δεν αναφερόμαστε στην οδό Μπέικερ 221Β, φυσικά!

gallery-image-6_0

Τον Σέρλοκ Χολμς όλοι τον γνωρίζουν: είναι ο τέλειος εκφραστής της επαγωγικής σκέψης που λύνει -μαζί με τον Δρ. Γουάτσον- οποιοδήποτε μυστήριο, προκαλώντας πονοκέφαλο στη Σκότλαντ Γιαρντ! Οι ηθοποιοί που τον έχουν ενσαρκώσει στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, κοντά στους 90, με πρόσφατο τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, που ανανέωσε το ευφυές, αντικοινωνικό και φλεγματικό προφίλ του διάσημου «λαγωνικού» με μεγάλη επιτυχία.

Αυτό που πολλοί ίσως να μην ξέρουν είναι ότι υπάρχει και ομώνυμη pub στη «γενέτειρά» του, το Λονδίνο, και συγκεκριμένα στην περιοχή St James, που άνοιξε με τη βοήθεια της οικογένειας του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Ντόπιοι αλλά και τουρίστες, φαν του Σέρλοκ Χολμς, κάνουν συχνά μια στάση εκεί για να απολαύσουν μια καλή μπίρα.

sherlock-homepage-carousel-1

Στον επάνω όροφο όμως υπάρχει και σκεπαστό roof garden που λειτουργεί ως εστιατόριο, ενώ μπορεί κανείς να ρίξει και μια ματιά, δυστυχώς από μακριά, στη συλλογή αντικειμένων και επίπλων του διάσημου ντετέκτιβ από παλαιότερα τηλεοπτικά γυρίσματα.

gallery-image-3_2

Το μενού, που περιλαμβάνει διάφορα σνακ, δροσερές σαλάτες, πλούσια κυρίως πιάτα και γλυκά, σε βάζει αμέσως στο πνεύμα γιατί, όταν χρειαστεί να παραγγείλετε, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα έχουν ονόματα οδών, ηρώων, τίτλων από τις ιστορίες του διάσημου συγγραφέα, ακόμα και ηθοποιών που τον έχουν ενσαρκώσει επί οθόνης. Για παράδειγμα, Baker Street Irregulars Scampi Salad, Inspector Lestrade’s Favourite Ploughman’s Lunch, Hound of the Baskerville Toad in the Hole, Sherlock’s Own Favourite Sirloin Steak, Benedict Cumberbatch’s Pulled Pork Burger, Robert Downey Jnr’s Baked Camembert, και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Η pub ανακαινίστηκε πρόσφατα, άλλαξε μενού και άνοιξε ξανά τις πόρτες της στο κοινό στα τέλη Ιανουαρίου.

info
10 Northumberland Street, περιοχή St James’s, Λονδίνο, τηλ. 020 7930 2644.
Επισκεφθείτε το site της pub για να πάρετε μια γεύση: www.sherlockholmes-stjames.co.uk

sherlock_cafe_china8

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ…
…της μεγάλης αγάπης που τρέφουν οι οπαδοί του ανά τον κόσμο είναι και το café που λειτουργεί στη Σανγκάη της Κίνας, με διακόσμηση αφιερωμένη στο σύγχρονο Σέρλοκ Χολμς, που υποδύεται ο ταλαντούχος Μπένεντικτ Κάμπερμπατς!