Ένας από τους καλύτερους φούρνους στη Γερμανία εδώ και λίγες μέρες προτείνει μια συνταγή που δημιούργησε ο ταλαντούχος Έλληνας αρτοποιός Σταύρος Ευαγγέλου, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα ανακηρύχθηκε καλύτερος αρτοποιός, εκπροσωπώντας τη Γερμανία σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ο περίφημος φούρνος Hinkel είναι από τους καλύτερους φούρνους όχι μόνο του Ντίσελντορφ αλλά και της Γερμανίας, με παράδοση 125 χρόνων και ο νεαρός αρτοποιός που εργάζεται εκεί διαπρέπει δίνοντας καθημερινά τον καλύτερο εαυτό του. Το «σμυρναίικο» είναι η πιο πρόσφατη πρότασή του η οποία λανσάρεται ανάμεσα στα 120 με 150 διαφορετικά είδη ψωμιού που πωλούνται στο κατάστημα σε καθημερινή βάση. Μάλιστα, οι πελάτες του φημισμένου αρτοποιείου συρρέουν για να τα προμηθευτούν μιας και ο συγκεκριμένος φούρνος φημίζεται για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων του. Η ανταπόκρισή τους στο νέο προϊόν ήταν εξίσου ένθερμη.

evaggelou

stayros-evaggelou

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ψωμί όχι μόνο σε γεύση αλλά και στην παρασκευή του, αφού δεν απαιτεί ζύμωμα των υλικών με τον παραδοσιακό τρόπο. Νερό, αλεύρι, και προζύμι βασιλικού και λεμονιών είναι τα βασικά υλικά της συνταγής που κληροδότησε ο Σμυρνιός παππούς του αρτοποιού, την οποία μάλιστα δουλεύουν και στην οικογενειακή τους επιχείρηση στην Ελλάδα.

stayros_0

Ο Σταύρος Ευαγγέλου είναι αρτοποιός τρίτης γενιάς και σπουδάζει την τέχνη του στο Μίνστερ, την καλύτερη επαγγελματική σχολή στη Γερμανία. Παράλληλα από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο εργάζεται στο φούρνο του Γιόζεφ Χίνκελ ενώ τον Οκτώβριο του 2017, όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του, έχει σκοπό να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να στηρίξει την οικογενειακή τους επιχείρηση δημιουργώντας περισσότερα γευστικά αλλά και υγιεινά προϊόντα.

Φωτογραφίες: D.W, αρχείο Σταύρου Ευαγγέλου