Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Waitrose & Partners Food and Drink, οι Αγγλοι καταναλώνουν 178 πακέτα τσιπς ετησίως έκαστος, ενώ το ήμισυ του πληθυσμού προτιμά να τα απολαμβάνει χωρίς σάλτσα.

Συγκεκριμένα, το τυρί και το κρεμμύδι είναι η νούμερο ένα γεύση στο πατατάκια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούν τα πατατάκια με ξύδι και στην τρίτη θέση βρίσκονται τα αλατισμένα. Ωστόσο, ανά περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν διαφορές, ως προς την απόλαυση των τσιπς. Η ξινή κρέμα και το κρεμμύδι είναι πιο δημοφιλής στην Ανατολική Αγγλία από οπουδήποτε αλλού στη χώρα, ενώ εκείνοι στη Βόρεια Ιρλανδία είναι πιο πιθανό να τρώνε τα τσιπς τους κατά τη διάρκεια μιας κινηματογραφικής προβολής ή θεατρικής παράστασης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έκθεση, το 86% των ανθρώπων λέει ότι είναι κοινωνικά αποδεκτό να τρώει κάποιος τα ψίχουλα από το πακέτο στο στόμα του! Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι μπορεί να είναι κοινωνικά αποδεκτό να τρώμε πατατάκια, αλλά πολλές φορές φαίνονται λίγα, καθώς η μισή σακούλα είναι αέρας κοπανιστός! Ωστόσο, αυτό δεν οφείλεται στο ότι οι εταιρείες τροφίμων μάς εξαπατούν με τις μισογεμάτες συσκευασίες τους, αλλά αντίθετα φροντίζουν να φτάσουμε σπίτι έχοντας στα χέρια μας το καλύτερο δυνατό προϊόν.

Μπορεί τα πατατάκια να τα αγαπούν ιδιαιτέρως οι Άγγλοι, όμως και εμείς δεν πάμε πίσω, γι αυτό και σου προτείνουμε πως θα φτιάξεις super Τσιπς γλυκοπατάτας

Το άρθρο της εβδομάδας