Στις 21 Μαρτίου, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και ο κορυφαίος σεφ Alain Ducasse, διοργανώνουν την εκδήλωση «Goût de France – Good France».

Αν κάτι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στους Γάλλους (μεταξύ πολλών άλλων) είναι το πάθος με το οποίο υποστηρίζουν τη γαστρονομική τους κληρονομιά και τα ευρηματικά τεχνάσματα που επινοούν για την ευρύτερη διάδοσή της. Η πρωτοβουλία «Goût de France» είναι ένα από αυτά και φαίνεται ότι αποδίδει δεδομένου ότι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον της συμμετοχής των εστιατορίων σε αυτήν κλιμακώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πραγματοποιείται με την ομπρέλα του γαλλικού Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων και μιας από τις ηγετικές μορφές της γαλλικής-και παγκόσμιας- γαστρονομίας, του σεφ Alain Ducasse. Σημειώνουμε ότι το 2015 η διοργάνωση ξεκίνησε με τη συμμετοχή περίπου 1000 σεφ, το 2016 1500, το 2017 2000, ενώ φέτος οι συμμετοχές φτάνουν τις 3.000. Όσο για την ελληνική παρουσία σε νούμερα: 15 εστιατόρια το 2015, 21 το 2016, 65 πέρυσι και 83 φέτος, αριθμός που μάς καθιστά δεύτερη χώρα σε συμμετοχές στη διοργάνωση παγκοσμίως.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ευρύτερη διάδοση των παραδόσεων και αξιών που διέπουν τη γαλλική κουζίνα στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας γαστρονομικής βραδιάς που φέτος έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαρτίου. Αγαπάμε τη γαλλική κουζίνα και κάθε χρόνο είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η γνωριμία μαζί της μέσω μιας έκρηξης δημιουργικότητας από ικανούς Έλληνες σεφ στο πλαίσιο του «Goût de France». Ελπίζουμε ωστόσο να μάθουμε κάτι παραπάνω από τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες πέραν από το να καταρρίπτουμε τα ρεκόρ συμμετοχής και στο προσεχές μέλλον να υπάρξει κάτι αντίστοιχο με ελληνική όμως θεματική.

info
http://goodfrance.com
http://bit.ly/GoodFrance-catalogos2018
https://gr.ambafrance.org/21-mars-on-dine-francais-Good-France-el
https://www.facebook.com/ambafrance.gr

Το άρθρο της εβδομάδας