Ένας σεφ που αγαπά την ιταλική κουζίνα, μια ιδιοκτήτρια αφοσιωμένη στο κρασί, ένας ιδιοκτήτης με όρεξη και ένα κτίριο ονειρικό σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές του κέντρου σίγουρα δεν είναι τυχαίος συνδυασμός.

Με είσοδο από τη Μητροπόλεως, το εστιατόριο απλώνει τα τραπέζια του στον χαριτωμένο πεζόδρομο της Πετράκη, που θυμίζει χωρίς διάθεση υπερβολής στενό της Ρώμης. Στην κουζίνα την μπαγκέτα κρατά ο Κώστας Τσίγκας, ενορχηστρώνοντας ένα ιταλικό μενού σύγχρονο και καθημερινό, ψαγμένο αλλά οικείο, δίχως εξάρσεις επιτήδευσης, με γεύσεις ισορροπημένες και «εύκολες» για το ελληνικό κοινό. Και αυτό το διευκρινίζω γιατί στο σημείο που βρίσκεται εύκολα θα απευθυνόταν μόνο στους ξένους επισκέπτες. Δεν ήταν αυτό το ζητούμενο όμως της Φωτεινής Παντζιά, της ιδιοκτήτριας του By the Glass, ούτε του Κωστή Βλασόπουλου, ιδιοκτήτη του Διά ταύτα, όταν αποφάσισαν να συνεταιριστούν και να φτιάξουν μαζί το ιταλικό εστιατόριο των ονείρων τους. Ότι πρόκειται για μεγάλο έρωτα το αντιλαμβάνεσαι άμεσα από την παρουσία τους και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα πάντα, άμεσα και αποτελεσματικά.

Η κάβα είναι παραπάνω από πλήρης και με ωραίες προτάσεις για τα ιταλικά πιάτα του Τσίγκα. Όπως και για τα κροστίνι που σερβίρονται στο μπαρ, για να συνοδεύουν το κρασί όταν δεν θέλεις ακριβώς να φας αλλά δεν θέλεις να μείνεις και νηστικός. Η μους μορταδέλας με την αφράτη ολόφρεσκη φοκάτσα ως καλωσόρισμα είναι ιδέα εξαίρετη και πληθωρική, οπότε αν δεν πεινάτε πολύ κάντε κράτει. Τα τηγανητά ζυμαρικά με τη φοντατούρα, κάτι σαν φοντί με ζυμαρικά, είχαν ωραία γέμιση και το παιχνίδι του βούτα-φάε απεδείχθη εθιστικό. Το πιο ιντριγκαδόρικο πιάτο που δοκιμάσαμε, τα φασόλια με μύδια, αλλαντικό ντούγια και φρυγανισμένο ψωμί κέρδισε την καρδιά μας, η καρμπονάρα ήρθε πλούσια και γευστική, το χοιρινό φιλέτο με κρούστα φουντουκιού ζουμερό και ωραία ψημένο, με τα λαχανικά μπενιέ να προσθέτουν πόντους στο σύνολο. Υπολογίζετε €30-€35 το άτομο χωρίς ποτό με σωστό value for money και λίγο τσιμπημένα τα κρασιά. Ωραία επιλογή χωρίς αμφιβολία.

info
Μητροπόλεως 38, τηλ. 210 3314397.

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό GALA που κυκλοφορεί με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. 

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr