Αγαπημένο της Δυτικής Αμερικής και με εξωτική προέλευση, αυτό το υγρό και πεντανόστιμο κέικ με μπαχαρικά, ελαιόλαδο και μπανάνα, έχει γεύση που σκλαβώνει.

Πρωτομαγειρεύτηκε τη δεκαετία του ’60 στη Τζαμάικα και το όνομά του είναι συμβολικό, αφού το κολιμπρί, και συγκεκριμένα το είδος Trochilus Polytmus, είναι και το αγαπημένο εθνικό πτηνό της χώρας.

Τι κάνει αυτό το κέικ να ξεχωρίζει; Γιατί, σίγουρα, φτερά δεν έχει.

1. Η γαρνιτούρα
Ψιλοκομμένα πεκάν, καρύδια και/ή τρίμμα καρύδας. Του δίνουν μια γήινη αλλά και εξωτική γεύση.

2. Η ζύμη του κέικ
Η χρήση ελαιολάδου και όχι βουτύρου, βοηθά κατά πολύ τη ζύμη να κρατήσει την υγρασία της. Αρωματίζεται υπέροχα με άφθονη κανέλα, αλλά και μοσχοκάρυδο. Ψιλοκομμένα πεκάν και καρύδια προσθέτουν και περισσότερη γεύση και το τραγανό στοιχείο που πολλοί αναζητούν στα κέικ. Κάποιες εκδοχές του περιέχουν και ψιλοκομμένους χουρμάδες, αλλά και πετιμέζι για τη γλύκα.

3. Το γλάσο
Όπως και στο κέικ καρότου, έτσι και στο συγκεκριμένο κέικ, το τυρί κρέμα πρωταγωνιστεί, αφού ισορροπεί τέλεια το γλυκό με το αλμυρό, έναν συνδυασμό που πολλοί αγαπούν στα γλυκά.

4. Τα φρούτα
Είναι και αυτά που του δίνουν την πραγματική γεύση της Τζαμάικας. Μπανάνες, σε μικρά κομματάκια είτε λιωμένες, προσθέτουν υγρασία και γεύση. Ο ανανάς, βοηθά στην τέλεια ισορροπία με τη γλυκόξινη γεύση του.

Δείτε επίσης:

Η viral συνταγή για το κέικ του lockdown

Βοlo preto: το πορτογαλικό κέικ με μαύρη μπίρα

Πώς θα διατηρήσεις το κέικ σου φρέσκο;