Το εστιατόριο Milos στο Λονδίνο -το έκτο “μωρό” του Κώστα Σπηλιάδη- ξεκίνησε στα μέσα Αυγούστου να στρώνει τα τραπέζια του, αποσπώντας ήδη διθυραμβικά σχόλια τόσο για το μενού του που βασίζεται κυρίως σε ελληνικά προϊόντα, όσο και για το ντεκόρ του.

mylos-london

Μετά την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ, το Λας Βέγκας και το Μαϊάμι ήταν σειρά της βρετανικής πρωτεύουσας να υποδεχθεί το γνωστό greek restaurant, που αγαπάει τα ψάρια και τα θαλασσινά και δίνει έμφαση στην επιλογή των υλικών, ώστε ό,τι φτάνει στο τραπέζι σου να είναι απλά τέλειο. Από τα φρέσκα, νόστιμα ψάρια, που προέρχονται από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τις Βόρειες Θάλασσες, μέχρι τα λαχανικά από δικά του ελληνικά μποστάνια.

Milos_special

Στο μενού βρίσκεις από sashimi και tartar τόνου και σολομού μέχρι λαβράκι greek ceviche με φασόλια Καστοριάς και φέτα. Στα ψάρια μην παραλείψεις ψάρι ψημένο σε αλάτι και σερβιρισμένο με χόρτα, αλλά και τηγανητή ζαργάνα. Το συμιακό γαριδάκι ανταγωνίζεται το τηγανητό καλαμάρι και τις ψητές σαρδέλες, ενώ όλα συνοδεύονται ιδανικά από τηγανητές φέτες μελιτζάνας και κολοκυθιού με τζατζίκι και κεφαλογραβιέρα, κολοκυθοανθούς γεμιστούς με τυρί, χωριάτικη σαλάτα με φέτα Καλαβρύτων ή γαλοτύρι Ιωαννίνων, πίτες όπως χορτόπιτα, κολοκυθόπιτα ή τυρόπιτα και αλείμματα όπως ταραμοσαλάτα και τυροκαυτερή.

Milos

Στο Milos του Λονδίνου βέβαια δεν απολαμβάνεις μόνο το καλό φαγητό. Ο χώρος του εστιατορίου, σε ένα μεγαλοπρεπές διατηρητέο κτίριο στον αριθμό 1 της Regent Street St Jame’s δίνει τροφή και για τα μάτια, με τον μεγάλο, μαρμάρινο πάγκο με “την ψαριά της ημέρας” στο ισόγειο να κλέβει τις εντυπώσεις.

info
1 Regent Street St Jame’s, London, www.milos.ca

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr