Ονομάζεται Kuku Sabzi και θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η παραδοσιακή ομελέτα της Μέσης Ανατολής. Ξεχωρίζει για το έντονο πράσινο χρώμα της και για την τέλεια γεύση της, που δεν θυμίζει καθόλου τις περισσότερες ομελέτες που έχουμε συνηθίσει.

Η ομελέτα Kuku Sabzi που λέτε, μαγειρεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία και για περισσότερο χρόνο από μία συνηθισμένη ομελέτα, πριν τη γυρίσουν για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τα βασικά υλικά της δε, εκτός από τα αβγά είναι άφθονα πράσινα μυρωδικά (μαΐντανός, άνηθος, κόλιανδρος), αλάτι, μαύρο πιπέρι, καρύδια και ενίοτε, αλεύρι ή κορν φλάουρ, βερβερίτσα, κουρκουμάς ή μίγμα μπαχαρικών adviyeh. Ανατολίτικη συνταγή με τα όλα της δηλαδή.

Θέλεις να τη φτιάξεις στο σπίτι; Θα χρειαστείς:
5 αβγά
1 φλιτζάνι μαΐντανό
1 φλιτζάνι κόλιανδρο
1 φλιτζάνι άνηθο
1 φλιτζάνι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού καρύδια, χοντροσπασμένα, ελαφρώς καβουρδισμένα
1-2 κουτ. σούπας αποξηραμένη βερβερίδα ή goji berries
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία
Αφαιρείς τα κοτσάνια από τα μυρωδικά και ψιλοκόβεις τα φύλλα τους.
Σε μπολ χτυπάς τα αβγά με το μπέικιν πάουντερ και αλατοπιπερώνεις. Ρίχνεις μέσα στα αβγά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύεις.
Σε τηγάνι και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζεσταίνεις λίγο λάδι και αδειάζεις μέσα το μίγμα των αβγών. Σκεπάζεις με καπάκι και ψήνεις για περίπου 20 λεπτά. Αναποδογυρίζεις και ψήνεις για άλλα 20 λεπτά.