Ο Ρωμανός Λόκτεζ είναι Ρώσος που εγκαταστάθηκε πριν από χρόνια στην Ελλάδα, μέσα σε μια έξαρση ενθουσιασμού που μεταμόρφωσε σε «σπίτι» του τη χώρα των καλοκαιρινών του διακοπών.

pad_thai

Στην ουσία είναι απολύτως Έλληνας και, μάλιστα, από κείνους που έχουν βιώσει στο πετσί τους το κλαμπ πνεύμα των 90s. Μ’ αυτή την κόκκινη του πάθους, πολύχρωμη αισθητική, πλεγμένη σε μακραμέ από τα χέρια του, στόλισε το Andaman -που δεν είναι ένα αλλά πολλά νησιά- μαζί με κείνη τη ζεστή ατμόσφαιρα του κεφιού, που παίρνει φωτιά έτι παραπάνω με μερικά spicy wasabi cocktails και τη σέξι και καθόλου αδιάφορα έθνικ μουσική. Σε συνδυασμό με τη μαγική ταράτσα -μια από τις πιο αγαπημένες και ζηλευτές καλοκαιρινές ταράτσες στην Αθήνα- θα μπορούσες να το αντιμετωπίσεις και σαν μερικά ποτά με κέφι και στιλ κοσμικά εξωτικό.

ANDAMAN

duck_tamarind

Όμως εδώ θα έρθεις ξανά και ξανά για τις δύο πιο αριστουργηματικές σούπες που δοκίμασε ποτέ η -thai- Αθήνα, ακόμη κι αν οι θερμοκρασίες δείχνουν καύσωνα: tom yum με γαρίδες και ντομάτα, tom kha με κοτόπουλο και γάλα καρύδας. Η ταϊλανδέζικη κουζίνα σ’ αυτή την πόλη έχει υποφέρει από πολλά ψέματα μέχρι να βρει, για πρώτη φορά, την αληθινή, αυθεντική της γεύση, στα χέρια της κυρίας Τικ – όπως λέμε Ταϊλανδέζα μαμά.

endless_passion

Στην Ταϊλάνδη η κουζίνα είναι θέμα γένους θηλυκού και η κυρία Τικ μαγειρεύει σαν στο σπίτι της, αφαιρώντας απλά το υπερβολικό τσίλι που δεν αντέχει ο άμαθος ελληνικός ουρανίσκος. Fresh rolls με κοτόπουλο και ομελέτα, σαλάτα παπάγια, κοτόπουλο με γάλα καρύδας, πράσινο κάρυ με μελιτζάνα ή κόκκινο με πιπεριές, μια κουζίνα γεμάτη μεθυστικά φρέσκα αρώματα από λέμονγκρας, φρέσκο τσίλι, κόλιανδρο, γκαλάνγκαλ, φύλλα από λάιμ και λάιμ σε έξτρα δόσεις, τζίντζερ και καρύδα, τόσο έντονα όσο να συντομεύσουν σε μια μπουκιά το ταξίδι ως την Μπανγκόκ.

ANDAMAN1

info
Αλόπης 65, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 211 2104939. Κόστος: € 18-22. Κυριακή και μεσημέρι.