Στην άκρη της Φρεαττύδας, στην είσοδο της μαρίνας Ζέας, με τις μεγάλες θαλαμηγούς αραγμένες να παραπέμπουν στην προ κρίσης εποχή, αυτή η Wine Pub, όπως αυτοπροσδιορίζεται, ήρθε πριν από 4-5 χρόνια και κατάφερε να μείνει στη δύσκολη αγορά του Πειραιά, δημιουργώντας δικό της κοινό, αλλά και μια δική της κατηγορία.

Χώρος: Ψηλά και χαμηλά τραπέζια, καρέκλες και σκαμπό γεμίζουν τον εσωτερικό χώρο, που δεν είναι μεγάλος αλλά είναι χαριτωμένος. Προσωπικά, βέβαια, πιστεύω ότι οι φιάλες των κρασιών που αποθηκεύονται, όρθιες ή πλαγιασμένες, αδιάφορο, σε ράφια μέσα στην αίθουσα, δεν είναι το καλύτερο ντεκόρ για όποιο μαγαζί χρησιμοποιεί το wine στον τίτλο ή τον υπότιτλό του.

corks-and-forks
Φωτογραφία: William Faithfull

Τι θα πιούμε; Περίπου 80 προτάσεις κρασιών, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, με μερικές κλασικές, διεθνείς επιλογές. Οι τιμές στα μπουκάλια, που αρχίζουν από τα 18 ευρώ, δεν μπορούν βέβαια να χαρακτηρισθούν «ρεγκάλο», αλλά δεν ξεφεύγουν σημαντικά από τον μέσο όρο της αγοράς. Αντίθετα οι τιμές στα ποτήρια, με τα 5,5 ευρώ να είναι το χαμηλότερο όριο, δείχνουν να ακολουθούν μια περίεργη λογική.

Θα φάμε τίποτα; Εδώ μάλλον βρίσκεται το δυνατό σημείο του Corks & Forks. Τουλάχιστον 30 προτάσεις, με επιρροές από όλο τον κόσμο, καλά εκτελεσμένες, σε πλούσιες μερίδες και σχετικά καλές τιμές.

Τελικά να πάμε ή όχι; Ναι, για να τσιμπήσετε κάτι νόστιμο, σε χαλαρή νεανική ατμόσφαιρα, με ευγενικό σέρβις.

Αν βάζαμε βαθμό; 8/10

info
Ακτή Θεμιστοκλέους και Πάργας 1, Πειραιάς, τηλ. 215 5159792
Ανοιχτό καθημερινά από το μεσημέρι. Κρατήσεις γενικά συνιστώνται, αλλά επιβάλλονται τις ημέρες και ώρες αιχμής.