Στο Νέο Ψυχικό έκανε την εμφάνιση της τον Ιούνιο του 2022 μια μεξικάνικη «καντίνα» που με τους έντονους ρυθμούς διασκέδασης, τα αξιόλογα ποτά και την γευστική κουζίνα της έγινε γρήγορα πόλος έλξης των φίλων της Tex-Mex και της μεξικάνικης κουζίνας. Δημιουργοί της ο Γιάννης Μωράκης, ο Πέτρος Απαλάκης, και ο Ηλίας Μπόγδανος, ο οποίος λαμβάνει ενεργό ρόλο στην διασκέδαση των καλεσμένων κάθε Κυριακή, τραγουδώντας live.

Ήχοι λατινοαμερικάνικης μουσικής, από ομάδα γνωστών DJ, γεμίζουν καθημερινά το Dirty Sanchez, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι και ζωντάνια. Τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο κυριαρχεί πολυφωνία χρωμάτων σε τοίχους, ντεκόρ και υφάσματα που καλύπτουν τους αναπαυτικούς καναπέδες. Τραπέζια απλώνονται στη μεγάλη σάλα καθώς και στην ευρύχωρη αυλή που περιστοιχίζεται από καλαίσθητα φυτά. Από τη διακόσμηση δεν λείπουν πολύχρωμα sombreros αλλά και νεκροκεφαλές, τις οποίες συναντάμε συχνά σε ανάλογα εστιατόρια της πόλης και παραπέμπουν σε μία από τις πιο διάσημες γιορτές του Μεξικό και των χωρών της Κεντρικής Αμερικής, την Ημέρα των Νεκρών (Día de Muertos), όταν την επίσκεψή τους στη Γη κάνουν αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή.

Ο βραβευμένος mixologist Μανώλης Λυκιαρδόπουλος υπογράφει την λίστα ποτών των δύο μπαρ του Dirty Sanchez, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εκτενή λίστα κοκτέιλ, ανάμεσά τους και το Rise the Sun με τεκίλα Cazadores, citrus mix cordial, γρεναδίνη από κόκκινες πιπεριές και σόδα μανταρίνι, το Perfect Patron Tequini με τεκίλα patron silver, γαλλικό βερμούτ, ελιές και λεμόνι, καθώς και η Spicy Mandarin margarita με τεκίλα Cazadores, πικάντικο agave σιρόπι, μανταρίνι, λάιμ και γλυκιά και καπνιστή πάπρικα. Η κουζίνα, υπό την επιμέλεια των σεφ Σπύρου Μαυροειδή και Χρήστου Μανουσόπουλου, προσφέρει ένα γευστικό μενού που απαρτίζεται από πληθωρικά nachos, φρέσκα και πικάντικα ωμά πιάτα, δροσερές σαλάτες, πλούσια ορεκτικά, πληθωρικά κυρίως πιάτα και tacos καθώς και λαχταριστά επιδόρπια. «Εμπνευσμένοι από τα πολύχρωμα και εντυπωσιακά χρώματα, τη μεγάλη ποικιλία υλικών αλλά και την οικειότητα που προσφέρει η μεξικανική κουζίνα και κουλτούρα, δημιουργήσαμε ένα comfort menu από το οποίο ωστόσο δεν λείπουν οι εντάσεις», λέει ο Σπύρος.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει πληθώρα πιάτων με Tex-Mex και μεξικάνικη επιρροή χωρίς όμως να λείπουν γεύσεις και από άλλες λατινοαμερικάνικες αλλά και ευρωπαϊκές κουζίνες. Ανάμεσα στα εκλεκτά πιάτα του Dirty Sanchez βρίσκονται και τα nachos με chili con carne, κόκκινα φασόλια, τυρί τσένταρ και sour cream, το σεβίτσε χταπόδι με καμένο αβοκάντο, κόλιανδρο και ραπανάκι, η σαλάτα κινόα με καλαμπόκι, φασόλια, ανανά, αγγούρι και σάλτσα tamarind, τα chimichangas με τραγανή τορτίγια, κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές, chipotle και sour cream, τα tacos al pastor με χοιρινό μαριναρισμένο σε kimchi, ανανά και chipotle mayo καθώς και τα χορτοφαγικά tacos με καπνιστή μελιτζάνα, κόκκινη πιπεριά jalapeño, τραγανά φασόλια και sour cream, τα fajitas με φιλέτο από κοτόπουλο, τηγανιτό ρύζι, pico de gallo, σάλτσα adobo και sour cream, η quesadilla με γλυκό καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμύδι, τυρί τσένταρ, σπανάκι, μανιτάρια, τρούφα και σάλτσα adobo καθώς και το μαριναρισμένο σε kimchi χοιρινό iberico με πιπεριές padron. Στα επιδόρπια τα κλασικά churros με dulce de leche, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα φράουλας αλλά και το choco loco με τραγανό μπισκότο, παγωτό καρύδας και μους σοκολάτας και καραμέλας ολοκληρώνουν εξαίσια το γεύμα.

info
Dirty Sanchez, Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό, τηλ. 210 6755 345, Instagram: dirtysanchezathens