Όπως μαρτυρά το όνομά του, το brunch τοποθετείται χρονικά μέσα στη μέρα ανάμεσα από το breakfast και το lunch. Δεν πρόκειται όμως για ένα απλό τσιμπολόγημα. Οι δελεαστικές λιχουδιές και τα δροσερά κοκτέιλ που βρίσκονται στους καταλόγους του, οι οποίοι ανανεώνονται συνεχώς με καινούργια και ακόμη πιο λαχταριστά εδέσματα, έχουν αναγάγει το brunch σε ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα για κατοίκους πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Στη συμπρωτεύουσα, η Μαρία Σμπιλή, ο σύζυγός της Κώστας Καπετανάκης και ο αδερφός του Γιάννης μας εντυπωσίασαν το 2013 όταν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, αποφάσισαν να ιδρύσουν το Estrella, ένα street food εστιατόριο με έμφαση στο ποιοτικό brunch. Το εγχείρημα χειροκροτήθηκε ένθερμα από τον διεθνή τύπο και κέρδισε την αγάπη των κατοίκων της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας, όταν η περίφημη ομάδα αποφάσισε να κατηφορίσει προς την πόλη μας.

Θέλοντας να συνεχίσουν τις καινοτομίες στον χώρο του απίθανου αυτού γεύματος, οι ιδρυτές του Estrella ένωσαν τις δυνάμεις της με το πολυτελές ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης και τον γνωστό executive chef του, Απόστολο Αλτάνη. Προσκαλούν τους πιστούς αλλά και νέους φίλους του brunch στον γεμάτο δέντρα, όμορφα πλακόστρωτα και μεγάλες πισίνες χώρο του ξενοδοχείου για τις Go Brunch εκδηλώσεις που διοργανώνουν μία Κυριακή το μήνα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, υποσχόμενοι μοναδικές γεύσεις από διάφορες, άκρως ενδιαφέρουσες, γωνιές του κόσμου, κοκτέιλ, live μουσική, και αστείρευτο κέφι.

Στο brunch του Απριλίου, ο executive chef Απόστολος Αλτάνης μαζί με τον guest chef Νίκο Μολυβιάτη, executive chef του Wun’s Tea Room & Cocktails στο Λονδίνο, πρόσφεραν μια ωραία ποικιλία από τις δροσερές και πικάντικες γεύσεις χωρών της Ασίας, ανάμεσά τους η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, το Βιετνάμ, το Λάος και η Κίνα. Η γευστική πανδαισία συνοδεύονταν καταπληκτικά από ευφάνταστα κοκτέιλ αλλά και καταπληκτικές nu-disco, afro και latin house μουσικές επιλογές από τον ταλαντούχο DJ Κωστή Ζαρταλούδη. Στις 28 Μαΐου το γευστικό ταξίδι θα κάνει στάση στη γειτονική μας Ιταλία. Ο guest chef Θοδωρής Παπανικολάου σκοπεύει να δείξει σε όσους παραβρεθούν πώς οι «Italians do it better», όπως αναφέρει και ο τίτλος που επιλέχθηκε για την συγκεκριμένη εκδήλωση brunch.

Οι πλούσιες ιταλικές νοστιμιές πρόκειται να συνδυαστούν με κοκτέιλ που θα φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Καϊταλίδη, βραβευμένου ως πιο «sustainable bartender της Ευρώπης», ενώ η μουσική θα είναι και πάλι επιμέλεια του DJ Κωστή Ζαρταλούδη. Τις μοναδικές αυτές εκδηλώσεις θα κλείσουν γεύσεις από τις ΗΠΑ στις 23 Ιουνίου. Δικαίως αφού το brunch μπορεί να γεννήθηκε στην Αγγλία τον 19ο αιώνα, αλλά απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα την δεκαετία του 1930 στις Ηνωμένες Πολιτείες και άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας όλο και μεγαλύτερη φήμη. Έτσι ο guest chef Βασίλης Σπόρος θα περάσει τους καλεσμένους από διάφορες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Ορλεάνης, όπου θα σερβίρει πληθωρικά πιάτα με τηγανιτό κοτόπουλο, της Καλιφόρνια και του Texas όπου γεύσεις tacos θα έχουν την τιμητική τους, καθώς και της Νέας Υόρκης, που αυθεντικά smash burgers και steaks, αλλά και πλουμιστά pancakes θα κυριαρχήσουν. Για τη λήξη των Go Brunch εκδηλώσεων, οι διοργανωτές έχουν σχεδιάζει ένα Closing Party που πρόκειται να συζητηθεί για αρκετό καιρό. Ήχοι soul, jazz, motown και bossa nova μουσικής, υπό την επιμέλεια του ιδιοφυούς Έλληνα DJ Jiles John, δημιουργό του Street Outdoors, θα γεμίσουν τον χώρο, προσφέροντας έντονους ρυθμούς διασκέδασης.

Η σύμπραξη του Hyatt Regency και του Estrella προσφέρει, αναμφίβολα, αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της συμπρωτεύουσας.

Go brunch with Estrella, Hyatt Regency Thessaloniki, τηλ. 2310 401411