Για περισσότερα από 30 χρόνια το opening του Island είναι ταυτισμένο με την έλευση της καλοκαιρινής περιόδου στην πρωτεύουσα. Χτισμένο πάνω στο βράχο ιδιωτικού κόλπου στην αρχή της Βάρκιζας, το Island δημιουργεί ένα δικό του μικρόκοσμο και χαρίζει πανοραμική θέα στα καταγάλανα νερά του Σαρωνικού και τη γύρω περιοχή. Το club-restaurant σφύζει από επισκέπτες που καταφθάνουν στο χώρο μέσω της παραλιακής λεωφόρου. Πολλοί δε από τους επώνυμους καλεσμένους του κάνουν χρήση του floating dock, που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, και δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω σκάφους.

Η αρχιτεκτονική και το design του μας ταξιδεύουν σχεδόν αυτόματα σε ένα από τα πανέμορφα νησιά της Ελλάδας. Λευκά χρώματα σε τοίχους, φωτιστικά και διακοσμητικά καθώς και ανοιχτόχρωμα βαριά ξύλινα τραπέζια και καθίσματα συνθέτουν ένα σκηνικό λιτής αλλά απόλυτα κομψής πολυτέλειας που εγείρει τις αισθήσεις.

Στο club, με την επιβλητική πίστα και το τεράστιο μπαρ, δυνατά line up και δροσερά κοκτέιλ από εξειδικευμένους mixologists κρατούν ζωντανούς τους πάρτι ρυθμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που θα περάσουν από τo deck του Island φέτος το καλοκαίρι είναι και οι Who made Who, Adriatique, Argy, Bedouin, Damian Lazarus και Agents of Time.

Παράλληλα με τις θερμοκρασίες στην πίστα, ανεβαίνουν και αυτές της κουζίνας, επικεφαλής της οποίας είναι ο επί χρόνια executive chef του ομίλου, Νίκος Σκλήρας. Οι γεύσεις κινούνται σε μεσογειακά μονοπάτια χωρίς να λείπουν και διακριτικές fusion επιρροές. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα άριστης ποιότητας και αγνά υλικά, όπως τα λαχανικά και τα βότανα που παίρνουν από τους ιδιόκτητους κήπους τους.

Στη συναρπαστική βραδιά opening του club-restaurant ο ουρανός φωτίστηκε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα ενώ από το τραπέζι μας πέρασαν εξαίσια πιάτα, όπως το λεπτοκομμένο vitello tonato, τα αριστοτεχνικά ψημένα χτένια με όμορφα χυλωμένο κουσκούς, το κριθαρότο με γαρίδες, που ξεχώριζε για την άρτια οξύτητά του, καθώς και το θεσπέσιο crispy χοιρινό, που ενώ εξωτερικά είχε τέλεια τραγανή κρούστα εσωτερικά ήταν άκρως ζουμερό.

Άξιο μνείας και το sushi section της κουζίνας στο οποίο ετοιμάζονται rolls και sashimi που ξεχωρίζουν για τα αρτιστικά τους κοψίματα, τη φρεσκάδα τους και τις όμορφα ισορροπημένες γεύσεις τους. Το δείπνο συνοδεύεται έξοχα από πληθώρα επιλογών σε κοκτέιλ αλλά και από την πλούσια οινική λίστα που διαθέτει το εστιατόριο με πάνω από 150 ετικέτες, από τον ξένο κυρίως αμπελώνα.

Τα αδέρφια Χρύσανθος και Σπύρος Πανάς, ιδρυτές του κοσμοπολίτικου club-restaurant, και ο διευθυντής του Ομίλου Πανά, Νίκος Δαδίτσιος, επιφυλάσσονται για μια σεζόν ακόμη πιο εκρηκτική από τις προηγούμενες με έντονους ρυθμούς διασκέδασης και γεύσεις που θα συναρπάσουν. «Δίνουμε έμφαση στις πρώτες ύλες κάνοντας συνεργασίες με εξαιρετικούς προμηθευτές, όπως η La Meat Maison στο κρέας, αλλά και στη διασκέδαση, φέρνοντας για ακόμα μια χρονιά κορυφαία ονόματα από το χώρο της μουσικής», μου λέει ο Νίκος. Αναμφίβολα το Island θα μας προσφέρει και φέτος αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

info
27ο χλμ Αθηνών-Σουνίου, 16672, τηλ. 21 0965 3563