Αν δεν έχετε βρεθεί στο Manouka, τότε αποτελεί το ιδανικό μέρος για την ανοιξιάτικη ή την καλοκαιρινή σας έξοδο! Στο rooftop του ξενοδοχείου Utopia, με πανοραμική θέα στην πόλη της Αθήνας, αποτελεί μια ευχάριστη έξοδο για να περάσετε όμορφα, πίνοντας το ποτό σας, το κρασί σας, απολαμβάνοντας το φαγητό σας ή και συνδυάζοντάς τα όλα μαζί!

Πριν από λίγες ημέρες, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τα νέα κοκτέιλ του, στα οποία κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, ιδωμένο από τη σκοπιά του sommelier Βασίλη Παπαδόπουλου αλλά και του bartender Γιάννη Πίσσα, ενώ τo food pairing  αναλαμβάνει ο σεφ Στάθης Χρηστίδης. Μάλιστα το Manouka είχε τα γενέθλιά του αυτές τις μέρες, κλείνοντας έναν χρόνο λειτουργίας. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, στόχος όλης της ομάδας, με επικεφαλής τον Μάνο Στρατάκη, είναι να μπορέσουν να αποσπάσουν τα μάτια του κόσμου από την όμορφη θέα και να κάνουν το φαγητό και το ποτό τα δυνατά τους στοιχεία.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα δροσερό καλωσόρισμα, το Athena. Κανονικά το συγκεκριμένο ποτό φτιάχνεται με βότκα, τζίντζερ, λάιμ και αρωματικά bitters. Εδώ δεν έχουμε αρωματικά bitters αλλά βασιλικό, ο οποίος ακούγεται αρκετά και παντρεύεται ευχάριστα με το λάιμ. Ιδανικό για όσους αγαπούν τα κοκτέιλ που δεν είναι τόσο γλυκά, αλλά και ένας δροσερός και ευχάριστος τρόπος να ξεκινήσει ένα cocktail pairing.

To δεύτερο ήταν το Nemea shower, μια παραλλαγή του New York Shower, με έντονο το ελληνικό στοιχείο από το κόκκινο αγιωργίτικο από το Κτήμα Παλυβός. Φτιάχνεται με μπέρμπον, ζάχαρη, ασπράδι αυγού, bitter δαμάσκηνο, το οποίο έχει περάσει από τη διαδικασία του milk wash (έχει περαστεί από γάλα για να γίνει clarified). Ενώ στο τέλος μπαίνει από πάνω το Αγιωργίτικο. Στόχος του συγκεκριμένου κοκτέιλ είναι να συνδυάσει στο στόμα την τανίνη από κρασί και τη γλυκάδα από το ποτό.
Το γευστικό πάντρεμα με ένα finger food τόνου στη σχάρα μαριναρισμένου με μαυροκούκι, ταίριαζε με τα αρώματα του ποτού.

Τρίτο στη σειρά  ήταν ένα κοκτέιλ με βάση το Negroni. Εδώ οι λάτρεις του, θα βρουν το ποτό που τους ταιριάζει! Το συγκεκριμένο κοκτέιλ βασίζεται σε ένα Negroni που το φτιάχνουν εκεί στο Manouka, το οποίο παντρεύουν με έναν επιδόρπιο οίνο Λιάτικο από το κτήμα Δασκαλάκη. Για τα δικά μου γούστα αρκετά έντονο, αλλά αναδεικνυόταν πολύ με το «σουβλάκι» rib eye, με το οποίο το είχαν συνδυάσει.

Για κλείσιμο επέλεξαν το Frozio. Για μένα ήταν το καλύτερο κλείσιμο που θα μπορούσε να έχει η συγκεκριμένη βραδιά. Την ώρα του σερβιρίσματος, έτριψαν πάνω από το ποτό μας φρέσκο μοσκοκάρυδο και γέμισε αρώματα το τραπέζι! Για τους λάτρεις των πιο γλυκών γεύσεων, αυτό το ποτό συνδυάζει τεντούρα από την Πάτρα, 2 ρούμια, βερμούτ γλυκό, σιρόπι βανίλιας και αρωματικά bitters. To φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο έκλεβε την παράσταση, ενώ παράλληλα ταίριαζε πολύ γευστικά με τις μπουκίτσες γαλακτομπούρεκου με έντονο άρωμα πορτοκαλιού.

Το Manouka είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, οπότε μπορείτε να πάτε ακόμα και για καφέ, αλλά και για brunch.  Ό,τι ώρα και αν το επισκεφθείτε, αξίζει  να αφεθείτε στα χέρια της ομάδας, να σας προτείνουν ένα pairing ανάλογα με τα γούστα σας και τις προσδοκίες σας.

Πέρα από το νέο κατάλογο με τα κοκτέιλ, το μαγαζί ετοιμάζει σε λίγο καιρό και το καλοκαιρινό του μενού, το οποίο ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε!

 

info
Manouka Ξενοδοχείο Utopia, Ερμού 46, Αθήνα, τηλ. 2103241814.

 

Διαβάστε ακόμα

Το νέο project του Manouka με έμφαση στους τοπικούς παραγωγούς

Στο wine restaurant Manouka, στην Ερμού, τα πιάτα «μιλούν» άπταιστα ελληνικά

Οι γεύσεις της Δράμας στα τραπέζια του Manouka