Με ανανεωμένες επιλογές πιάτων και τη γνωστή, ζεστή φιλοξενία του συνεχίζει να προσελκύει τους φίλους του ιταλικού φαγητού.

Tο Mario & Luigi έκανε την εμφάνισή του στην Ηλιούπολη τον Αύγουστο του 2020, όχι σα μια νέα έκδοση του δημοφιλούς videogame, αλλά ως ένα ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο στέκι για τους λάτρεις της πειραγμένης ιταλικής κουζίνας. Δημιουργοί του ο Σπύρος Αργυρίου (Geluk) και ο Αντώνης Βαρδάλος. Πολύχρωμα καθίσματα απλώνονται στο ευρύχωρο πεζοδρόμιο και αγκαλιάζονται από ελκυστικά φυτά, ενώ στο εσωτερικό εντύπωση κάνουν οι αναπαυτικές βαθυκόκκινες πολυθρόνες, ο επιβλητικός ξυλόφουρνος και η ανοιχτή κουζίνα, που στις εστίες της μαγειρεύονται οι πληθωρικές μακαρονάδες του μαγαζιού.

«Αγαπάμε την ιταλική κουζίνα και θέλαμε να κάνουμε ένα εστιατόριο με comfort φαγητό, που να προσφέρει πιάτα της γειτονικής μας χώρας με δημιουργικά twist, χωρίς όμως να αλλοιώνει γνώριμες γεύσεις», μας λέει ο Σπύρος. Το τιμόνι της κουζίνας κρατά ο σεφ Στέργιος Τσαγκαδόπουλος, ο οποίος, πέρα από τα πιάτα του μενού, προσφέρει στους καλεσμένους του Mario & Luigi και πιάτα εκτός καταλόγου, τα οποία αλλάζουν κάθε δύο περίπου εβδομάδες και ακολουθούν τη φιλοσοφία του μαγαζιού που θέλει τα φαγητά στη μέση του τραπεζιού να μοιράζονται από μια παρέα. «Εστιάζουμε πάντα στις ποιοτικές πρώτες ύλες και προσθέτουμε συχνά πιάτα που επιτρέπουν στην ομάδα της κουζίνας μας να εκφράσει τη δημιουργικότητά της, προσφέροντας γνώριμες ιταλικές γεύσεις και αρώματα, δοσμένα με τη δικιά μας οπτική», μας λέει ο σεφ.

Έτσι, στα πιάτα εκτός καταλόγου, τα δημοφιλή κανελόνια παρουσιάζονται γεμιστά με μοσχαρίσια μάγουλα, καθώς και ελαφριά μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, ενώ το vitello tonnato έρχεται με μπισκότο παρμεζάνας, πίκλα από σιναπόσπορο και glaze από τη σάλτσα τόνου. Στην κλασική καρμπονάρα η σάλτσα βγαίνει από σιφόν και στην cacio e pepe το πάντρεμα με gorgonzola picante προσθέτει πικάντικες γευστικές νότες.

Οι πίτσες στο Mario & Luigi φτιάχνονται με ζυμάρι υψηλής υγρασίας από προζύμι σαρανταοχτάωρης ωρίμανσης και παρουσιάζονται με αφράτο cornicione (κόθρο), ακολουθώντας τη «σχολή» του ναπολιτάνικου Canotto, ενώ γαρνίρονται με υλικά που δημιουργούν ευχάριστες γευστικές αντιθέσεις. Στην Isabella, το καπνιστό στοιχείο από την κρέμα μελιτζάνας και την provola συνδυάζεται όμορφα με τη γλυκύτητα του καραμελωμένου κρεμμυδιού, ενώ την εμφάνισή της, ως πίτσα εκτός καταλόγου, κάνει αυτό τον καιρό η απαστράπτουσα και στολισμένη με φρέσκια μακεδονική τρούφα Victoria με παρμεζάνα 24μηνης ωρίμανσης. Με δημιουργικές πινελιές και σε sharing μερίδες εμφανίζονται και τα επιδόρπια του μαγαζιού, ανάμεσά τους και η λιχούδικη Luna – γεμιστή focaccia με πραλίνα, η οποία ραντίζεται με λευκή σοκολάτα καθώς και σοκολάτα γάλακτος και πασπαλίζεται με τριμμένο μπισκότο.

Στη λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται ο Άρης Σκλαβενίτης (Oinoscent), ο ιταλικός αμπελώνας έχει την τιμητική του. Το εστιατόριο προσφέρει αξιόλογες επιλογές κρασιού που συνοδεύουν ωραία το γεύμα, τόσο σε φιάλη όσο και σε ποτήρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μαγαζί χρησιμοποιούν το σύστημα coravin, που επιτρέπει τη σωστή διατήρηση των κρασιών που έχουν ανοιχτεί. To Mario & Luigi θα συνεχίζει να ανανεώνεται, προσφέροντας σε θαμώνες αλλά και νέους καλεσμένους, πέρα από τη σταθερά ζεστή του ατμόσφαιρα και το φιλικό του service, αξιόλογους γευστικούς λόγους για να το ξαναεπισκεφθούν.

info:
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 190, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9957953
Instagram: mario_luigi_eatalians

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα