Στην πλατεία Αγία Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, ο Όμιλος Καστελόριζο άνοιξε το νέο all day project εντός του Athens 1890, του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου που στεγάζεται σε ιστορικό κτίριο.

Στον χώρο όπου υπήρχε το Osterman, η minimal αισθητική συνυπάρχει με την κλασική κομψότητα σε έναν φιλόξενο χώρο, με πολλά από τα στοιχεία του να υπενθυμίζουν την ιστορία του κτίσματος.

Omnivore, σημαίνει «παμφάγος» και αυτό από μόνο του δίνει το στίγμα για το προφίλ του φαγητού που προσφέρει, με τη γενικότερη φιλοσοφία να εκτείνεται σε 3 βασικούς πυλώνες που είναι το brunch, το dinner και το bar. Την κουζίνα διευθύνει ο επί χρόνια συνεργάτης και executive chef του Ομίλου Καστελόριζο Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος επιμελείται όλα τα μενού του Omnivore, με τις γευστικές του κατευθύνσεις να χαρακτηρίζονται fusion multiethnic αλλά με αρκετά πατήματα στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Η τεχνική του σεφ είναι αισθητή τόσο στην παρουσίαση όσο το γευστικό προφίλ των επιλογών που δοκιμάσαμε. Το ceviche με τριλογία ψαριών, γαλάκτωμα λεμονιού και norimayo και το ταρτάρ μοσχαριού, με μαρινάτο κρόκο και marsala vealjus είναι πιάτα με όμορφη παρουσίαση που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που δημιουργούνται με το που σερβίρονται. Αν θέλετε κάτι οικείο αλλά με πινελιά διαφορετικότητας, αναζητήστε τη μπουγιαμπέσα με γιουβαρλάκια σφυρίδας ή την παέγια με ωραία χυλωμένο τραχανά αντί για ρύζι. Ωραία περίπτωση και το Chuck Flap steak εκ του οποίου προηγήθηκαν σαλατικά με πάπια και ντρέσινγκ με ισορροπημένη γλύκα. Τη λίστα των cocktail υπογράφει ο Κωνσταντίνος Κώτσος, με τα περισσότερα εξ’ αυτών να πλαισιώσουν ιδανικά το φαγητό, όντας προσαρμοσμένα στην κουζίνα και τα πιάτα του σεφ. Εκτός από τα signature και τα κλασικά cocktails, υπάρχει μία ενημερωμένη κάβα με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

info
Omnivore – Πλ. Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, Τηλ. 210 3221865, Καθημερινά από τις 08.00, www.omnivore.gr

Δείτε επίσης

Monzù: Ο «κύριος» της ιταλικής γευστικής παράδοσης

Hervé: Υψηλή γαστρονομία στην μπάρα

Symposio: Μοντέρνο και με μενού εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική διατροφή