Το σέρβις σε ένα εστιατόριο μπορεί να σώσει αλλά και να καταστρέψει την παρτίδα. Κάνω αυτή την εισαγωγή γιατί στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο καινούριο γιαπωνέζικο εστιατόριο στην Στοά Σπυρομήλιου, η «χαλαρή» συμπεριφορά των σερβιτόρων πήγε να χαλάσει τη βραδιά.

Ευτυχώς, όμως, τα πιάτα του σεφ Νίκου Πολιτάκου με έκαναν να την αγνοήσω και να επικεντρωθώ στο φαγητό αλλά και στην παρέα μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που δοκίμασα τις μαγειρικές ικανότητες του σεφ, μια και είχα επισκεφτεί το μικρό Kinjo, στα Βριλήσσια, όπου βρισκόταν πριν. Ωστόσο, εδώ στο Senta έχει τη δυνατότητα να «παίζει» και να πειραματίζεται ακόμα περισσότερο. Το δείπνο ξεκίνησε με τη σαλάτα hijiki-wakame που συνδυάζει αυτά τα δύο φύκια με τόνο, σολομό, πίκλες αγγουριού και καρότου, σάλτσα σουσαμιού και τηγανητή κινόα, η οποία θα μπορούσε να λείπει μια και δεν πρόσθεσε κάτι ευχάριστο στο σύνολο. Συνέχισα με την gyoza στον ατμό, γεμιστή με γαρίδα και φουαγκρά, ντελικάτη και νόστιμη. Η σάλτσα ponzu που τη συνόδευε της ταίριαξε άψογα και μαζί δημιούργησαν μια ενδιαφέρουσα μπουκιά. Ακολούθησαν τα inside out ρολάκια uramaki, συνδυασμός χέλι και φουαγκρά, στα οποία το άγουρο αβοκάντο χάλασε κάπως την κατά τα άλλα πολύ καλή γεύση τους. Αντίθετα, τα ρολάκια suzuki με το λαβράκι tempura, με το απαλό και ωραίο κάψιμό τους, φαγώθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά, όπως και το sushi ημέρας, που ήταν «πρεσαρισμένα» ρολάκια με μηλοκόπι, απλά και νοστιμότατα. Και τα τρία είχαν ωραίο, σφιχτό τύλιγμα και σωστό ρύζι που δεν έσπαγε.

Στο επόμενο στάδιο ήρθε το αφράτο κεμπάπ από κοτόπουλο με την πικάντική μαγιονέζα να του δίνει την απαραίτητα κάψα, την αποξηραμένη παλαμίδα να του προσθέτει τραγανή υφή και το λάιμ να το κάνει ακόμα πιο απολαυστικό. Το τελευταίο αλμυρό πιάτο που δοκίμασα ήταν η ελαφρώς καπνιστή και πολύ τρυφερή πάπια ahiru usuzukuri. Ένα ωραίο πιάτο με τη σάλτσα από μαύρο ξίδι, τρούφα και τζίντζερ που τη συνόδευε να προσθέτει γεύση και εντάσεις. Από τα επιδόρπια δοκίμασα το dango, το τηγανητό tofu, παναρισμένο σε panko με σάλτσα μελιού και σόγιας, αλλά το μόνο που το έκανε ευχάριστο ήταν η σοκολάτα. Αν θα ξαναπήγαινα; Σκοπεύω να επιστρέψω αρκετές φορές και σύντομα.

info
Βουκουρεστίου 3, City Link, Σύνταγμα, Τηλ. 2103318203
ΤΙμές: € 40-60, χωρίς κρασί/ ποτό

Δείτε επίσης:
Λινού – Σουμπάσης και Σία: Υψηλές προσδοκίες, χαμηλές πτήσεις

Monzù: ένα ιταλικό εστιατόριο με ελληνικά προϊόντα, σοβαρή pasta και καλή πίτσα

10+1 ψαροεστιατόρια όπου τα θαλασσινά παίζουν τον πρώτο ρόλο