Είχα καιρό να πάω στο wagamama και να απολαύσω τα αγαπημένα μου edamame. Αυτά τα πράσινα φασολάκια σόγιας με αλάτι, που μπορώ να τρώω κάθε μέρα. Ξεκίνησα, λοιπόν, το δείπνο μου με αυτά. Καθώς μου είχαν λείψει, τα… τσάκισα, πίνοντας μια από τις αγαπημένες μου lager μπίρες, την Tsingtao. Είχα έρθει για να δοκιμάσω το νέο μενού στο κατάστημα της Κηφισιάς. Ήταν ωραία στα τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο και σχετικά ήσυχα, ενώ βρήκα να παρκάρω ακριβώς απέξω.

Το ωραίο με το wagamama είναι ότι μπορείς να πας οποιαδήποτε μέρα και ώρα θέλεις και να βρεις να καθίσεις καθώς και τα δύο καταστήματα -Κηφισιάς και Golden Hall- είναι αρκετά μεγάλα. Και το κυριότερο; Nα φας καλά -σε νορμάλ τιμές- κάτι που δεν έχεις ξαναφάει, μιας και το μενού ανανεώνεται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Έτσι, αν κάτι σου αρέσει το χειμώνα, δεν είναι σίγουρο ότι θα το βρεις και τώρα. Ωστόσο, τα τοπ πιάτα, όπως το katsu carry, το λαχταριστό κοτόπουλο που πανάρεται με φρυγανιά panko και σερβίρεται με απλό ρύζι και αρωματική πικάντικη σάλτσα κάρυ (προσοχή γιατί βάζουν πολλή, εγώ πάντα τη ζητάω ξεχωριστά) ή τα sushi rolls παραμένουν σταθερά στον κατάλογο. Όπως παραμένουν και τα αγαπημένα μου yaki soba, τα φρεσκοψημένα noodles σχάρας, που έρχονται στο πιάτο με αυγό και τραγανά λαχανικά (κρεμμύδι, πιπεριά, βλαστάρια φασολιών σόγιας, φρέσκο κρεμμυδάκι), σουσάμι, τηγανητά κρεμμυδάκια και πίκλες από ginger.

Ωστόσο, φέτος το καλοκαίρι, τα wagamama λάνσαρε δύο νέα πιάτα που δοκίμασα και πραγματικά μου άρεσαν πολύ. Το korean fried chicken είναι ιδανικό για ορεκτικό, σερβίρεται με μια λίγο καυτερή σος και είναι στην ουσία κοτόπουλο μαριναρισμένο με αρωματικά και παναρισμένο σε panko, μαγιονέζα και τσίλι. Δοκίμασα ακόμα ένα από τα δύο νέα hiyashi bowls (με κοτόπουλο ή λαχανικά), το οποίο είναι στην ουσία ράμεν, χωρίς ζωμό, με chilled νουντλς (αυτά τα πολύ λεπτά, τα σχεδόν διάφανα), ολόφρεσκα λαχανικά (εδώ την παράσταση κλέβει το κουνουπίδι) και δροσερά γαρνιρίσματα που συνθέτουν τα πιο light καλοκαιρινά νουντλς. Νόστιμα και τα δύο, ολίγον καυτερά και ικανά να σου φτιάξουν τη διάθεση αν έχει πέσει.

Όσο για το γλυκό… ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Το wagamama bao nut, που έχει μπει στον κατάλογο από τον χειμώνα αλλά δεν είχα καταφέρει να δοκιμάσω, είναι ένα ξεροψημένο γλυκό bao bun με παγωτό salted caramel, σιρόπι καραμέλας και φρέσκο δυόσμο. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα αγαπούσα τόσο πολύ ένα bao bun αλλά συνέβη. Το σκέφτομαι συνέχεια και ένα είναι το σίγουρο. Οι δυο μας θα ξαναβρεθούμε σύντομα.

info
Κασσαβέτη 3, Κηφισιά, τηλ. 210 8013100
Golden Hall, τηλ. 210 6836842, https://www.wagamama.com.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τα νέα «βρώμικα», η μόδα των «free» και τα ινσταγκραμικά πιάτα του σήμερα

Πήγαμε στο Δον Μόσκιο, το νέο steakhouse της Κηφισιάς, για rib eye και burger προβατίνας

Τι κάνει το Piree ξεχωριστό; Το ότι ο κόσμος διασκεδάζει με την ψυχή του!

Το άρθρο της εβδομάδας