Διεθνείς γεύσεις με δημιουργικά twist συνοδευόμενες από εξαιρετικά κρασιά και ποτά μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα

Η πλατεία Ντάβαρη στο Παλαιό Φάληρο φιλοξενεί ένα νέο all-day μπιστρό, το Upon. Δημιουργοί του ο σεφ και restaurateur Γρηγόρης Κίκης (Hervé), ο Δημήτρης Δημήτσας και οι αδελφοί Νίκος και Ηλίας Μαυρέλης. Διανύει τον τρίτο μήνα λειτουργίας του και έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας.

Η πλακόστρωτη αυλή, στρωμένη με τραπέζια και παλιά βαρέλια, αγκαλιάζεται από ψηλά δέντρα ενώ πτυσσόμενες τζαμαρίες περιστοιχίζουν τη σάλα με το μεγάλο μπαρ και την ανοιχτή κουζίνα. Το βλέμμα τραβά η walk-in κάβα όπου στο εσωτερικό της φιγουράρουν αξιόλογα αποστάγματα και εξαιρετικές φιάλες κρασιού από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα. Το ξύλο και το μάρμαρο κυριαρχούν στα έπιπλα δημιουργώντας ένα comfort περιβάλλον με μοντέρνα και ρουστίκ στοιχεία. Το Upon προσφέρει προσεκτικά επιλεγμένες προτάσεις για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Κόβουν και καβουρδίζουν μόνοι τους τον καφέ που εισάγουν ενώ παρουσιάζουν άκρως νόστιμα πιάτα, τόσο για πρωινό και brunch, όπως το αφράτο sando με κοτόπουλο και το λαχταριστό brioche με πραλίνα φουντουκιού και φρούτα εποχής, όσο και για βραδινό. Ο Γρηγόρης Κίκης, executive chef του Upon, κέρδισε πρόσφατα το διαγωνισμό γαστρονομίας S. Pellegrino Young Chef Academy 2022-23 Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου που πραγματοποιήθηκε στην Κροατία και έλαβε εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στο Μιλάνο το 2023.

Στο Upon έχει δημιουργήσει ένα comfort διεθνές μενού με έντεχνα δημιουργικά στοιχεία ενώ στο πλευρό του στέκεται ο στενός του συνεργάτης και head chef του μπιστρό, Θοδωρής Καράι. «Μας αρέσει να βγάζουμε τη δημιουργικότητα μας σε πιο καθημερινές συνταγές, προσθέτοντας τα δικά μας twist χωρίς αυτά να αλλοιώνουν την πρωτότυπη γεύση του κάθε πιάτου», μας λέει ο Γρηγόρης.

Το δικό μας δείπνο άνοιξε όμορφα με ζεστό χειροποίητο προζυμένιο ψωμί και βούτυρο από κατσικίσιο γάλα. Ιδιαίτερα νόστιμη ήταν και η πατατοσαλάτα, όπου τα καπνιστά και πιπεράτα στοιχεία από το ψιλοκομμένο χέλι και το τσορίθο παντρεύονταν ωραία με τις τραγανές ψητές πατάτες και την πλούσια hollandaise. Με ασιατικό αέρα ήρθε η σαλάτα baby μαρούλι με ψητά φουντούκια, miso και κατσικίσιο τυρί ενώ το ceviche από λαβράκι, με το μαριναρισμένο σε σπιρτόζικη γλυκόξινη σάλτσα ψάρι, ήταν γεμάτο φρεσκάδα.

Νόστιμα ήταν και τα μαμαδίστικα κεφτεδάκια, συνοδευόμενα από αέρινη στάκα και αφράτο πιτάκι naan καθώς και το flatbread με pulled pork, πιπεριά και κρέμα γραβιέρας. «Μας αρέσει να δημιουργούμε και πιάτα ημέρας με ποιοτικές πρώτες ύλες που έχουν κατά καιρούς οι προμηθευτές μας» λέει ο Γρηγόρης φέρνοντας στο τραπέζι μας ένα μοσχομυριστό και ζουμερό, αλλά με τραγανή πέτσα κοκοράκι με ωραία χυλωμένη fregola και διακριτικά αρωματικά βότανα.

Ρόλο πρωταγωνιστή στο δείπνο μας απέκτησε το λαχταριστό smash burger με όμορφα λειωμένο τσένταρ, κρεμμύδι, iceberg και χειροποίητο bun.

Το γεύμα συμπληρώνουν εξαίσια τα κοκτέιλ του bartender Γιάννη Νάτση, ενώ για τους λάτρεις του κρασιού στο εστιατόριο έχουν ετικέτες από 110 οινοποιεία τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που καλύπτουν κάθε γούστο. Το φιλικό σέρβις, υπό το άγρυπνο βλέμμα του Τάκη Βασιλάκη, ο οποίος εκτελεί και χρέη sommelier, κάνει την εμπειρία στο Upon ακόμα πιο ευχάριστη.

info
Διεύθυνση: Δημοκρατίας 33, Παλαιό Φάληρο, Τηλ.  2109817878, Instagram: upon.ath

Φωτογραφίες: Άννα Τασιούλα