Είναι το μοναδικό καθαρόαιμο wine bar που κατάφερε να στεριώσει στην τεράστια περιοχή της «δυτικής όχθης» του Κηφισού, μπαίνοντας αισίως στον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του. Σε αντίθεση με προηγούμενες προσπάθειες, η Γιάννα Δρακωνάκη, με θητεία στο κρασί που ξεπερνά τα 20 χρόνια, και ο γιος της Λάμπρος Πετρόπουλος πέτυχαν να επιβιώσουν, και μάλιστα σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς να υποκύψουν στον πειρασμό του καφέ, του αναψυκτικού και του σκληρού αλκοόλ.

Χώρος: Το Wine up βρίσκεται σε μια ήσυχη κάθετο της κεντρικής λεωφόρου της Πετρούπολης. Εσωτερικά, συνδυάζει στοιχεία κλασικής κάβας, μια και λειτουργεί ως τέτοια το πρωί, με τη ζεστασιά που περιμένει κανείς από ένα wine bar. Βέβαια, όταν το επιτρέπει ο καιρός, τα τραπεζάκια στην πρασιά του κτιρίου είναι πρώτα στην προτίμησή μας.

Τι θα πιούμε; Μικρός κατάλογος, αυστηρά προσανατολισμένος στον ελληνικό αμπελώνα, και μάλιστα στους λιγότερο γνωστούς εκπροσώπους του, με περίπου 40 προτάσεις που ανανεώνονται συχνά και προσφέρονται όλες σε ποτήρι. Ανάμεσά τους και μερικές βεντέτες των «πορτοκαλί» και των «φυσικών» κρασιών. Οι τιμές είναι από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει, ειδικά στα ποτήρια (από 3,50€), μια και εδώ σωστά υπολογίζουν ότι ένα μπουκάλι σερβίρει 5 ποτήρια και όχι 4, όπως συμβαίνει στα περισσότερα wine bars.

Θα φάμε τίποτα; Καμιά δεκαριά πολύ φροντισμένα κρύα συνοδευτικά και μια καλή ποικιλία τυριών / αλλαντικών δεν θα αφήσουν κανένα παραπονεμένο.

Τελικά να πάμε ή όχι; Ασφαλώς ναι.

Αν βάζαμε βαθμό: 8/10

info
Ελ. Βενιζέλου 86, Πετρούπολη, τηλ. 210 5741747, 6932 608280.
Ανοιχτό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 19:30. Δέχεται κρατήσεις.