Το Zinfandel ή «Zin», όπως είναι γνωστό, είναι μια ερυθρή ποικιλία αμπέλου που καλλιεργείται ευρέως στην Καλιφόρνια. Έφτασε στην Αμερική από την Ιταλία, κατά πάσα πιθανότητα, στα μέσα του 19ου αιώνα και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε η πιο δημοφιλής ποικιλία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από αυτή δανείστηκε το όνομά του το καινούργιο wine bar που άνοιξε στο Χαλάνδρι, πριν από λίγο καιρό.

Περνώντας την πόρτα της εισόδου, βρίσκεσαι σε έναν κομψό χώρο με art deco διακόσμηση: πρασινωπά βιτρό πίσω από την μαρμάρινη μπάρα, λεοπάρ ταπετσαρίες, εντυπωσιακά φωτιστικά και επιβλητικοί πίνακες στους τοίχους, με τα χαρακτηριστικά γεωμετρικά μοτίβα της εποχής.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους καταλόγους έχουν τα κρασιά και μάλιστα του ιταλικού αμπελώνα, πολλά από τα οποία εισάγουν οι ίδιοι. Φυσικά δεν λείπουν και οι προτάσεις από τον εγχώριο αμπελώνα. Συνολικά η λίστα περιλαμβάνει 180 ετικέτες, από τις οποίες οι 60 περίπου διατίθενται και σε ποτήρι. Ο σομελιέ Βλάσης Θεοδωρακόπουλος αποδείχθηκε καλός ξεναγός, που ξέρει τι να προτείνει για να συνδυάσετε τα πιάτα της κουζίνας, την οποία έχει αναλάβει ο νεαρός σεφ Λευτέρης Πέτρου.

Το βράδυ που το επισκέφτηκα δοκίμασα το vitello tonnato που, αν και είχε αρκετή μαγιονέζα, ήταν ευχάριστο και νόστιμο. Στο μοσχαρίσιο ταρτάρ που ακολούθησε ήθελα λίγο παραπάνω εντάσεις, ώστε να μπορέσει να σταθεί απέναντι σε κάποιο κρασί χωρίς να επισκιάζεται. Από την άλλη, ο τόνος με μύρτιλα και ξηρούς καρπούς είχε περισσότερο ενδιαφέρον. Φυσικά, ζήτησα και ένα πλατό με τυριά και αλλαντικά – κάπως ανάποδα πήγε αυτό, μιας και θα έπρεπε να τα είχα πάρει στην αρχή. Όπως και να έχει, διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία τόσο από τυριά όσο και από αλλαντικά, κυρίως από την Ιταλία, που μερικά τα εισάγουν – και αυτά – οι ίδιοι. Η αλήθεια είναι ότι το πλατό «ήρθε και έδεσε» με τα κρασιά και την χαλαρή κουβέντα κάνοντας τον χρόνο να περάσει ευχάριστα.

Το Zinfandel είναι γοητευτικά χαριτωμένο, με ζεστή ατμόσφαιρα και ωραία μουσική, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα χαλαρό κρασί με τους φίλους σας μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο ή μετά από τα απογευματινά ψώνια στο κέντρο του Χαλανδρίου.

info
Ομήρου 18, Χαλάνδρι, τηλ. 2106836924

Δείτε επίσης:

Λινού – Σουμπάσης και Σία: Υψηλές προσδοκίες, χαμηλές πτήσεις

Αν έχεις όρεξη για εκδρομή, ώρα για ψητά στον Τσίφτη!

Πήγαμε στο Δον Μόσκιο, το νέο steakhouse της Κηφισιάς, για rib eye και burger προβατίνας