Τα πιάτα της αστικής Αθηναϊκής κουζίνας των δεκαετιών από το 1950 έως και το 1970 επιστρέφουν σε αρκετά εστιατόρια, πουθενά, όμως, δεν είναι τόσο καλά εκτελεσμένα απ ότι στο Zinglee. Μέλος του ομίλου Nice N’ Easy, το Zinglee είναι από εκείνα τα εστιατόρια, που όταν πας θα σκέφτεσαι πότε να ξαναπάς. Και κυρίως για τις γεύσεις του. Είναι σαφώς και το σημείο, που βρίσκεται, βολικό για όσους κινούνται στο Κολωνάκι, αλλά αυτό που σου μένει είναι οι γεύσεις. Οι τόσο αυθεντικές γεύσεις που αποδίδονται με μια σύγχρονη ματιά από την ταλαντούχα ομάδα της κουζίνας με επικεφαλής τον Μάρκο Πατεράκη, που παλαιότερα συναντούσαμε στο Ιώδιο.

Πράγματι, κάθε πιάτο στο Zinglee σου ξυπνά μνήμες από άλλες εποχές και σε μεταφέρει σχεδόν αυτόματα σε εικόνες από οικογενειακά τραπέζια και γεύσεις που έμειναν ανεξίτηλες στο χρόνο. Πιάτα θρυλικά, σαν την τοπ αθηναϊκή σαλάτα με ψάρι ποσέ, μαγιονέζα, αβγό και μαριναρισμένα λαχανικά φτιάχνονται με τα καλύτερα υλικά. Γιατί είναι αλήθεια, ότι και τα υλικά παίζουν ρόλο. Όμως ο Χρήστος Αθανασιάδης, Executive Chef όλου του Ομίλου Nice ‘n Easy και ο συνέταιρός του Δημήτρης Χριστοφορίδης, οι άνθρωποι που μας σύστησαν τα βιολογικά υλικά στα εστιατόρια, δεν θα μπορούσαν να μην δίνουν σημασία σε αυτό. Έτσι, λοιπόν, και εδώ επιλέγουν εξαιρετικές βιολογικές πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς -κατά βάση, τις οποίες αξιοποιούν τόσο σε παραδοσιακές όσο και σύγχρονες συνταγές.

Κλασικά πιάτα, όπως η εξαιρετική σαλάτα με Φασόλια πιάζ, η Κότα μιλανέζ (Ριζότο Μιλανέζ, μαδημένο κοτόπουλο, σαφράν), το μοσχαράκι Γιουβέτσι με κριθαράκι ολικής αλέσεως, οι Γαρίδες κοκτέιλ ή τα Ντολμαδάκια αβγολέμονο αποδίδονται με φρεσκάδα χωρίς να χάνουν την ουσία της αυθεντικής συνταγής. Τα βουβαλίσια Κεφτεδάκια με χόρτα εποχής, παγωμένη φέτα και… γαλάκτωμα λεμονιού αλλά και η διαφορετική Καρμπονάρα με παστό χοιρινό, αβγό και κρέμα από τυρί Σαν Μιχάλη είναι δύο ακόμα πιάτα που σου μένουν στο μυαλό.

Από τα επιδόρπια δεν θα μπορούσε να λείπει η θρυλική Κρέμα Καραμελέ, που ήταν απίθανη, αλλά και το Αρμενοβίλ παρφέ με την εντυπωσιακή παρουσίαση: Μια σοκολατένια σφαίρα που έκρυβε μέσα της το παγωτό αρμενοβίλ, η οποία ακουμπούσε σε σπασμένη τραγανή μαρέγκα και συνοδευόταν από σπασμένο αμύγδαλο και σιρόπι σουμάδας!

Ό,τι δοκιμάσαμε στον όμορφο και ζεστό χώρο του Zinglee ήταν πολύ νόστιμο, ενώ απ ότι είδα στον κατάλογο έχει και πολύ ωραία πιάτα για πρωινό ή σνακ. Μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση ότι είχε και υγιεινές επιλογές, στα pancakes για παράδειγμα υπήρχε το Healthy and Boost με καρύδια pecan, βιολογική κορινθιακή σταφίδα και σιρόπι σφενδάμου. Στα ψωμάκια είχε σάντουιτς με bagel ολικής αλλά και τορτίγια με λαχανικά, τυρί Emmental, φιλέτο κοτόπουλο και αβοκάντο, ενώ είχε και ολόκληρη στήλη με επιλογές σύμφωνες με την κετογονική δίαιτα! Acai Bowl δηλαδή με ξηρούς καρπούς σε γιαούρτι καρύδας, Avocado toast με ποσέ αβγά και φύτρες και άλλα νόστιμα και υγιεινά.

info
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι, τηλ. 210 3608591, www.zinglee.gr
Κόστος: €30 – 35/άτομο. Ανοιχτά καθημερινά 09:00 – 01:00