Η Σοφία Βρεττάκη από το Ελλήνων Γη*, ένα παραδοσιακό παντοπωλείο με καλούδια από όλη την Ελλάδα μάς δείχνει μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορεί να γίνει ιδανικό συνοδευτικό για κυρίως πιάτα με κρέας ή κοτόπουλο.

Υλικά
500γρ. ρύζι bonnet (κίτρινο)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 πιπεριές πολύχρωμες, σε καρεδάκια
6 φέτες μπέικον
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζανάκι του καφέ σόγια σος

Διαδικασία
Βράζετε το ρύζι σε κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Ρίχνετε τις πιπεριές και σοτάρετε για λίγο ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτετε στο τηγάνι το μπέικον και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ρύζι, προσθέτετε τη σόγια σος και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά. Το ρύζι είναι έτοιμο.

* Ελλήνων Γη, Νεότητος 6, Νέο Ηράκλειο, τηλ 210 2814171. Παραδώσεις κατ’ οίκον.

Δείτε περισσότερα #FoodieStories ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr