Η αρχισυντάκτρια του www.protothema.gr Ματίνα Ηρειώτου “τό ‘χει” με τη μαγειρική και μοιράζεται μαζί μας αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς της. Στο νέο επεισόδιο του Foodie Stories μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε μπατζίνα, μια πίτα χωρίς φύλλο από τη Θεσσαλία.

Υλικά
1 μέτριο κολοκύθι
250γρ. φέτα, θρυμματισμένη
250γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένη
200γρ. γάλα
150ml λάδι
4 αβγά
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (θέλει περίπου 250γρ.)
μισό φακελάκι μπέκιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού

Διαδικασία
Τρίβετε στον τρίφτη το κολοκύθι και το στύβετε να φύγουν τα νερά του.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Ρίχνετε το λάδι και το μισό αλεύρι για να γίνει χυλός. Προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπάτε λίγο ακόμη.

Προσθέτετε το κολοκυθάκι, τα τυριά και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι, ώστε να γίνει ένας παχύρρευστος, αλλά όχι πολύ σφιχτός χυλός. Ανακατεύετε πολύ καλά.

Ρίχνετε το μίγμα σε ένα μέτριο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσει, για περίπου 50 λεπτά.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr