Η αρχισυντάκτρια του www.protothema.gr Ματίνα Ηρειώτου “τό ‘χει” με τη μαγειρική και μοιράζεται μαζί μας αγαπημένες συνταγές της οικογένειάς της. Αυτή τη φορά μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε απολαυστικό κέικ σοκολάτας, χωρίς καθόλου αλεύρι και αέρινο σαν… σύννεφο!

Υλικά
240γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
120γρ. βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κυβάκια
6 αβγά
150γρ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
350 γρ. κρέμα γάλακτος
2 καψουλάκια βανιλίνης
κακάο για το πασπάλισμα

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο.

Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα, αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε για να λιώσει και να ενσωματωθεί. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Σε ένα μπολ ρίχνετε 2 ολόκληρα αβγά, 4 κρόκους, το κονιάκ και τη μισή ποσότητα ζάχαρη και ανακατεύετε.

Χτυπάτε στο μίξερ τα 4 ασπράδια που κρατήσατε και όταν αρχίσουν να ασπρίζουν ρίχνετε σιγά- σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη ώσπου να έχετε μια μαρέγκα όχι ιδιαίτερα σφιχτή.

Στη χλιαρή σοκολάτα ρίχνετε σιγά σιγά το μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε περίπου το 1/3 της μαρέγκας ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτετε την υπόλοιπη μαρέγκα, και ανακατεύετε.

Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε στο φούρνο για 35 – 40 λεπτά.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με τις βανίλιες, μέχρι να γίνει σαντιγί. Με αυτή γεμίζετε τον «κρατήρα» που δημιουργήθηκε στο κέικ και πασπαλίζετε με κακάο. Απολαμβάνετε!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr