Στη γνωστή κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου, ο Ορέστης (Νίκος Σταυρίδης) είναι ένας πιστός μεν, παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος δε. Δεν έχει εμπιστοσύνη σε τίποτα και κανέναν!

kitrina-gantia

Μια μέρα κάνει στάση σ’ ένα εξοχικό καφενείο και ο κομματάκι χαζούλης Μπρίλης (Γιάννης Γκιωνάκης) προσπαθεί να του πάρει παραγγελία. Μια πορτοκαλάδα από πορτοκάλια, μια λεμονάδα από λεμόνια, μια γκαζόζα…; Μετά κόπων και βασάνων η παραγγελία βρίσκει το δρόμο της. Όσο όμως ο Ορέστης περιμένει ανακαλύπτει στο πάτωμα ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια. Αμέσως υποψιάζεται ότι η γυναίκα του, Ρένα (Μάρω Κοντού), τον απατά. Και, φυσικά, η πορτοκαλάδα που τελικά παρήγγειλε δεν είναι αρκετή για να σβήσει τη φωτιά που του άναψαν τα κίτρινα γάντια!

Εμείς εδώ σας έχουμε τη συνταγή για μια λεμονάδα σπιτική, εύκολη και δροσιστική, αφού η πορτοκαλάδα κατοχυρώθηκε από τον Νίκο Σταυρίδη στην ταινία!

lemonada-olivemagazinegr3

Λεμονάδα σπιτική, συμπυκνωμένη

Υλικά
½ λίτρο χυμό λεμονιών
ξύσμα από 2 λεμόνια
ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό

Διαδικασία
Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.

Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας (δύο δάχτυλα το πολύ) με τρία μέρη κρύου νερού.

36759-Τα-κίτρινα-γάντια
Δείτε εδώ την αξέχαστη σκηνή της παραγγελίας: