Τα φημισμένα κρύσταλλα Lalique δεν στολίζουν μόνο το σπίτι, αλλά και το κελάρι, δημιουργώντας το πιο εντυπωσιακό βαρέλι κρασιού που έχουμε δει ποτέ.

Το κρυστάλλινο αυτό βαρέλι κοσμεί τα κελάρια του Château Lafaurie-Peyraguey (ιδιοκτησίας του ομίλου Lalique), στη νοτιοδυτική Γαλλία, για να σηματοδοτήσει τα 400ά γενέθλια του κτήματος. Στο εσωτερικό του φυλάσσονται 225 λίτρα (περί τις 300 φιάλες) κρασιού Sauternes, από τη σοδειά του 2013, την πρώτη που οινοποιήθηκε στο κτήμα υπό τη διεύθυνση του Διευθύνοντος Συμβούλου Silvio Denz.

Οι ειδικοί της Lalique αφιέρωσαν δύο ολόκληρα χρόνια για να το τελειοποιήσουν το κρυστάλλινο βαρέλι, που διαθέτει επίσης κρυστάλλινο πώμα, δερμάτινα στεφάνια και μπροστά είναι χαραγμένο το θέμα μιας γκραβούρας του René Lalique του 1928 με τίτλο «Γυναίκα και σταφύλια», η οποία φιγουράρει επίσης και στις φιάλες του κρασιού.

«Το βαρέλι κατασκευάστηκε μόνο για να εκτίθεται καθώς είναι ιδιαίτερα εύθραυστο και πολύ βαρύ για να χρησιμοποιηθεί. Αντιπροσωπεύει την ένωση μεταξύ της Lalique και του Château Lafaurie-Peyraguey, που είναι ένας «γάμος» γαλλικής τεχνογνωσίας και ευζωίας, μια συγχώνευση μεταξύ του χρυσού του Sauternes και του κρυστάλλου της Αλσατίας», δήλωσε ο Silvio Denz.

Το άρθρο της εβδομάδας